Racingtalangen prisad –laddar för VM-serien

14-årige Ludvig Fransson från Hultsfred är en av landets mest lovande kartingförare. Under Bilsportsgalan i Jönköping i helgen fick han ta emot ett stipendie som bland andra racingsstjärnan Marcus Ericsson tilldelats tidigare. "Det var en riktigt häftig uppelevelse", säger Ludvig.

Ludvig Fransson fick ta emot ett stipendium på Bilsportsgalan.

Ludvig Fransson fick ta emot ett stipendium på Bilsportsgalan.

Foto: Privat

Karting2023-01-22 14:15

Bilsportsgalan hölls på Elmia i Jönköping i lördags med 700 besökare som kom för att hylla alla vinnare i svensk bilsport under 2022. En av pristagarna var Ludvig Fransson från Hultsfred. 14-åringens framfart i karting de senaste åren hade lett till att han tilldelades Essebro-Annecto Minnesfonds stipendium. Den har stöttat svenska kartingtalanger i 20 år och bland tidigare vinnare finns Marcus Ericsson som vann Indy 500 förra året och har tävlat i Formel 1 tidigare.

– Det var en häftig upplevelse att få ta emot priset på den stora galan inför så stor publik. Det är många bra förare som har fått priset tidigare och det är kul att bli uppmärksammad på det här viset. Prissumman på 35 000 kronor kommer gå till min satsning inför kommande säsong, säger Ludvig.

undefined
Ludvig Fransson

Han kommer från en lyckad säsong 2022 som innehöll flera segrar och pallplatser i svenska tävlingar. Dessutom framskjutna placeringar i det tyska mästerskapet.

I år är han redo att ta nästa steg.

– Jag får chansen att tävla för ett holländskt team i år och ska köra både EM- och VM-serien. Det blir åtta tävlingar i länder som Italien, Spanien och Tjeckien. Dessutom går jag upp en klass i år och kör en kart med lite fler hästkrafter. Den har en maxfart på 135 km/h. Det kommer bli en spännande säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!