Utvecklande säsong på hög nivå för talangen

Den 13-årige racingtalangen Ludvig Fransson från Hultsfred kan snart summera en lyckad säsong i karting. Bland annat kom han 23:a av 51 förare i FIA Academy Trophy.

Ludvig Fransson har kört FIA Academy Trophy i år och placerat sig 23:a av 51 deltagare totalt.

Ludvig Fransson har kört FIA Academy Trophy i år och placerat sig 23:a av 51 deltagare totalt.

Foto: Provat

Karting2021-09-24 12:45

Ludvig Fransson kan se tillbaka på en fullspäckad säsong med många tävlingar på hög nivå som utvecklat honom som kartingförare. Han var uttagen som Sveriges representant i FIA Academy Trophy där 51 förare från hela världen gjorde upp i tre deltävlingar.

Efter att ha fått en del teknikstrul i den första i Tyskland fick han chansen att köra i kartingens hemland Italien. Deltävlingen på Adriabanan blev en upplevelse.

– Det var riktigt stort för Ludvig att tävla där. Det började lite trögt för honom då banorna är annorlunda med ett helt annat grepp så det tog ett tag för honom att komma in i körningen. Han lyckades kvala in till final och körde då upp sig från 32:a till 23:e plats, säger Ludvigs far Pierre Fransson.

I den sista deltävlingen på "hemmaplan" i Kristianstad noterade Ludvig placeringarna 6, 8 och 9 i sina heat. I finalen blev han 13:e efter att ha åkt av vid ett tillfälle. Totalt räckte det till en 23:e plats i mästerskapet.

– Tävlingarna i FIA Academy Trophy har givit Ludvig ovärderlig erfarenhet i så stora sammanhang. Han har visat att han har farten som krävs för att hänga med de bästa, men han behöver fortfarande lite mer rutin för att hantera de avgörande situationerna i heaten, säger Pierre Fransson.

Ludvig har även tävlat framgångsrikt i Sverige och vunnit ett par tävlingar samt noterat en tredjeplats på SM.

– Det ger blodad tand inför nästa säsong, säger Pierre Fransson.

Ludvig Fransson har vunnit ett par tävlingar på hemmaplan i år.
Ludvig Fransson har vunnit ett par tävlingar på hemmaplan i år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!