Kisa vann cupmatchen mot Sturefors: "Jättenöjd"

Kisa BK spelade hemmamatch i Östgötacupen. Det var mot Sturefors och det slutade med en 4–1-seger till KBK. "Jag är jättenöjd med hur vi spelar", säger tränaren Greger Johansson.

Alberis da Silva och Kevin Dahls Kisa BK är vidare i cupen.

Alberis da Silva och Kevin Dahls Kisa BK är vidare i cupen.

Foto: Michael Nordin

Kisa2021-08-05 22:53

På Kisa Idrottsplats var det cupmatch under torsdagskvällen. Mellan Kisa och Sturefors lät målen vänta på sig till den 43:e minuten då Abdirahman Said Ahmed gjorde 1-0 för Kisa. Precis innan timmen var spelad gjorde Sturefors mål signerat Sakarias Lundkvist och det var 1-1. 

– Vi skapar otroligt mycket chanser och ska leda med fler mål. Men sen får de ett friläge och kvitterar, vilket var lite tungt i det läget, menar KBK-tränaren Greger Johansson. 

Han var dock aldrig orolig.

– Nej, vi spelar så pass bra och skapar så pass många chanser att jag hela tiden kände att vi hade det. Deras kvittering kommer ju lyckligtvis ganska tidigt, menar Johansson.

I den andra halvleken fick Kisas nyförvärv Eiji Fujinami Gonçalves måljubla i sin tävlingsdebut i Kisatröjan. Därefter assisterade Gonçalves till Vinicius Rodrigues 3–1-mål.

– Eiji var planens gigant. Han gör det fantastiskt bra och spelar med ett skönt lugn. Han tappar aldrig bollen och gör alltid något vettigt av den, berömmer tränaren.

Med 20 minuter kvar gjorde Abdirahman Said Ahmed mål på ett långskott och fastställde slutresultatet. 

– Jag är jättenöjd med hur vi spelar och genomför matchen.

Nästa match för Kisa är mot Rimforsa i serien den 14:e augusti. Däremot är det klart att man får möta division 2-laget Mjölby AI FF i nästa omgång av cupen. Matchen kommer förmodligen att spelas någon gång i september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!