Klart: Han lämnar IFK

Erik Lindell, 23, har gjort sitt i "Peking". I alla fall för den här gången. Det blir en övergång till Degerfors för Norrköpingskillen. "Jag behöver ingen startsträcka utan jag känner ju klubben både utan och innan", säger ytterbacken till Degerfors hemsida.

4 mars 2019 14:42

Med värvningen av Kevin Àlvarez blev en redan tuff konkurrenssituation ännu tuffare.

Erik Lindell som dessutom kamperade med Ian Smith på samma position kommer lämna IFK Norrköping.

Under måndagen blev övergången till Degerfors, klubben som han varit utlånad till under två sejourer, klar.

IFK-fostrade Lindell har skrivit på ett kontrakt som gäller 1+2 år framåt.

– Det här känns jättebra och det känns som att det blir den bästa lösningen för mig att komma tillbaka, jag har haft två jättebra år här, så jag behöver ingen startsträcka utan jag känner ju klubben både utan och innan, perfekt helt enkelt, säger Lindell till Degerfors hemsida.

Jens Gustafsson om beslutet att släppa Lindell:

– Vi har noga följt Eriks utveckling och han har under försäsongen varit med oss fram till nu. Vår ömsesidiga tanke om vart Erik är i sin utvecklingsfas just nu är att han ska fortsätta spela fotboll på den nivån som han absolut förtjänar, säger IFK-managern till klubbens hemsida.

Degerfors tränare Stefan Jacobsson är väldigt nöjd med att välkomna den hårt arbetande Lindell åter.

– En maskin skulle jag vilja säga, han är en optimal spelartyp för wingback med sin fysiska styrka, där han orkar springa i 95 minuter upp och ner mellan hörnflaggorna. Han har under de två åren som han varit här tidigare bidragit med väldigt mycket bra kvalitativa saker, dels ett hårt jobb där ute på planen och har ju slagit ett och annat inlägg om man säger och han är användbar på båda kanterna, säger DIF-coachen.

Sporten söker Erik Lindell.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung