KLART: Mittfältaren blir kvar i City

Positiva besked för Linköping City – nyckelspelaren Lawson Sabah blir kvar i division 1-klubben.

4 januari 2019 18:06

– Jag är glad att få behålla hans kvaliteter som är viktiga för oss i vårt sätt att spela, säger managern Melke Alan i ett pressmeddelande.

21-åringen från Ghana värvades för några år sedan till IFK Göteborg, men fick begränsat med speltid (totalt 13 allsvenska matcher) och lånades inför förra säsongen ut till Linköping City.

Där han gjort det alldeles utmärkt som motor på mitten och utan tvekan varit en av de viktigaste spelarna under 2018. Som vi berättat tidigare har båda parter varit sugna på en fortsättning och dagarna efter nyår meddelas nu att City fortsätter att låna mittfältaren.

LÄS MER: Han lämnar City

Därmed är ytterligare en viktig pusselbit på plats i lagbygget. Klubbens sportgrupp har jobbat hårt för att hitta en lösning.

– Lawson Sabah är en spelare som gjort jättestor nytta för oss under 2018, det är en bra kille och det ska bli intressant att ha honom här även 2019. Vi är mycket tacksamma gentemot IFK Göteborg som ser ett värde i att ha Lawson utlånad till oss. På det sättet visar vi andra allsvenska klubbar att Linköping är en plats där deras spelare kan utvecklas till mer färdiga spelare innan de tar steget tillbaka, säger sportgruppen i pressmeddelandet.

Linköping City har så här långt presenterat två nyförvärv utifrån: Selwan Al Jaberi och Moshtaq Ahmadi.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten