KLART: Vi storsatsar på speedway

Här kommer en häftig speedwaynyhet. Vi kommer att storsatsa på elitserien under säsongen och direktsänder åtta matcher med Piraterna på våra sajter. Först ut: Premiären mot Smederna.

24 april 2019 11:00

– Elitserien känns faktiskt mer svårtippad än någonsin och jag tror aldrig att vi haft så många lag som kan ses med en realistisk guldchans. Med den bakgrunden känns det förstås väldigt kul att vi kan bjuda våra prenumeranter på de här livesända matcherna, säger Peter Calén, reporter vid Öst Media som bevakar Piraterna på nära håll.

Speedwaypremiären är bara några veckor bort. Och nu är det klart att vi kommer att direktsända Piraternas hemmapremiär mot Smederna 7 maj. Det är startskottet på vår storsatsning på elitserien, som vi gör tillsammans med agenturen Spring Media, där våra prenumeranter kan se totalt 21 matcher gratis på mvt.se, corren.se, nt.se och folkbladet.se under grundserien.

– En fantastisk möjlighet för våra prenumeranter. Vi vet att speedwayfansen inte bara följer sitt eget lag och att då kunna erbjuda så många matcher känns oerhört bra, säger Peter Calén.

Piratfansen kan som sagt se fram emot åtta direktsända matcher, fyra av dem på bortaplan. Och det smäller direkt när Piraterna tar emot förra säsongens svenska mästare Smederna. I Piraterna finns ju numera två danskar som vann guld i fjol, Niels-Kristian Iversen och Mikkel Michelsen.

– Piraterna känns svårtippade i år, men känns kanske som ett mittenlag. Man förlitar sig mycket på att Niels-Kristian Iversen ska leverera när man dessutom utsett honom till lagkapten. Skulle han gå sönder och vara borta en längre tid känns laget inte lika slagkraftigt. Stora frågetecken för hemmaförarna Jonas och Daniel Davidsson som inte åkt i elitserien på riktigt på några säsonger.

Matcherna vi sänder

Matcherna till och med 11 juli är spikade. Andra halvan av serien är preliminär.

7 maj: Piraterna – Smederna

14 maj: Rospiggarna – Västervik

21 maj: Masarna-Dackarna

23 maj: Piraterna-Rospiggarna

28 maj: Dackarna-Lejonen

4 juni: Västervik-Dackarna

18 juni: Piraterna-Västervik

20 juni: Indianerna-Piraterna

25 juni: Västervik-Masarna

27 juni: Smederna-Dackarna

2 juli: Dackarna-Rospiggarna

4 juli: Indianerna-Dackarna

11 juli: Piraterna-Indianerna

16 juli: Masarna-Piraterna

16 juli: Dackarna-Västervik

30 juli: Västervik-Smederna

6 aug: Indianerna-Västervik

8 aug: Rospiggarna-Piraterna

13 aug: Västervik-Rospiggarna

20 aug: Smederna-Piraterna

22 aug: Dackarna-Indianerna

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Nyenger