Virserum är fortsatt obesegrat i hockeytrean, men mot serietrean Lenhovda satt det ganska hårt åt på torsdagskvällen. Virserum gick tidigt ifrån till 4-1 i början av den tredje perioden, när Simon Dahl gjorde sitt tredje mål i matchen och 34:e (!) i serien så här långt.

– Det här var bland de sämsta insatser som vi har gjort. Vi spelade väldigt upp och ned. Bra fem minuter där, och bra fem minuter där, säger Virserumstränaren Fredrik Pettersson.

Men Lenhovda kom tillbaka. Först gjorde de 2-4 efter dryga tolv minuters spel av perioden och sedan reducerade de till 3-4 när det återstod 44 sekunder kvar av matchen.

– Det var hur stabilt som helst där, men hux flux så gav vi dem chansen att göra två mål. Vi får inte sjunka så djupt som vi gjorde. Sedan ska man inte dra för stora växlar av det, men det är en lärdom att man måste köra hela resan, säger Fredrik Pettersson.

Virserum redde ut stormen under de sista sekunderna av matchen till lagets 14:e seger den här säsongen. Det fjärde Virserumsmålet gjordes av Christoffer Velander när han gjorde 3-1 i andra perioden.

Virserum som sedan länge är klart för alltrean, och avslutar grundserien hemma mot Åseda på söndag. Alltrean börjar den 9 december och nästa vecka blir det klart vilka motståndare som Virserum får. Och det kan också blir klart med förstärkningar i truppen.

– Det kommer nog hända saker nästa vecka. Det är något som vi har jobbat på ett tag, och det är något som vi behöver. Vi måste ha en bredare trupp för att klara en alltrea, säger Fredrik Pettersson.