Kom igår kväll - nu ska han spela match

På fredagen gjorde Vimmerby Hockey klart med backen Wilmer Lindblad på lån från Vita Hästen. Han ska spela med VH resten av säsongen. Vi var i ishallen och träffade nyförvärvet innan lagets avfärd mot Tyringe.

Wilmer Lindblad ser fram emot att få komma igång och spela med Vimmerby Hockey.

Wilmer Lindblad ser fram emot att få komma igång och spela med Vimmerby Hockey.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-17 12:57

När Wilmer kommer till ishallen blir han välkomnad av Kristoff Kontos och Niklas Salo, som kom extra tidigt för att känna lite på kroppen och skridskorna inför fredagskvällens match mot Tyringe. 

Med i matchen mot Tyringe är även Wilmer Lindblad. Nyförvärvet från Vita Hästen anlände till Vimmerby torsdag kväll och är alltså med i fredagens match. Han kommer börja som sjundeback och ska matchas in när det är läge. 

– Det ska bli riktigt kul att komma igång direkt, säger backen. 

Efter en stark säsong med Enköping i division ett var Wilmer intressant för många klubbar inför den här säsongen. Vimmerby var ett av alternativen. Han valde till slut Vita Hästen, men nu blir det alltså Vimmerby ändå. 

– Det känns jättebra. Jag har bara fått positiva intryck hittills. Både när jag var här i somras och nu. Bra att det kom en lösning. 

Wilmer har haft svårt att få speltid i Norrköpingslaget Vita Hästen. Han har lånats ut till Enköping i flera omgångar:

– Det har funkat bra när jag väl har spelat, men det har blivit luite hackigt fram och tillbaka med speltiden. Det känns skönt att komma hit nu och vara på plats. 

Hur känns formen?

– Jag har inte spelat de tre senaste matcherna, men formen känns ändå bra. Jag har tränat på bra och är redo, säger Wilmer som inte har hunnit träna med Vimmerby än. 

Känner du någon i laget sedan innan?

– Ja, jag känner Max Popovic lite. Han och jag har spelat en del ihop innan i tv-pucken och sådär. Annars är det helt nytt, men det verkar vara ett skönt gäng.

Även ledarstaben har Lindblad fått en bra uppfattning av. 

– Jag har bara fått höra gott om Phil (Horsky) och Mattias (Lindén) också så det ska bli kul att få prata lite med dem. Jag har pratat med Mogge (Morgan Persson, sportchef) och fick ett bra intryck. Alla ledare, materialare och så har varit trevliga och bra. Det känns som en god, positiv stämning i klubben. 

Hur skulle du beskriva dig själv på isen?

– Jag är en back som gärna följer med upp med bra skridskoåkning. Samtidigt vill jag göra klart det defensiva spelet. 

Phil Horsky är nöjd över att ha fått in Wilmer Lindblad:

–  Vi får se, jag har inte sett honom, men vi har fått höra mycket gott om honom. Han vill ta ett steg i utvecklingen, säger tränaren. 

Assisterande tränaren Mattias Lindén: 

– Det är viktigt att ha folk. Vi har slitit rätt hårt på sex backar. Sedan ökar det här konkurrenssituationen, vilket är positivt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!