"Kommer bli tufft igen"

Tre matcher. Tre förluster. Morgan Persson, ass-tränare i Vimmerby Hockey förra säsongen, och hans Tyringe har fått en tuff start på säsongen. I kväll möter de just Vimmerby Hockey.

25 september 2018 08:00

Kristianstad, Kallinge/Ronneby och Nybro. Tre lag med Allettan-ambitioner har varit Tyringes motstånd hittills den här säsongen. I kväll ställs de mot ytterligare en klubb med samma ambitioner.

– Det kommer att bli tufft igen. Vi har en jäkligt tuff start på serien, där vi möter lag som har uttalade ambitioner att nå Allettan i de sju första matcherna, säger Morgan Persson.

Förra säsongen var han assisterande tränare i Vimmerby Hockey bakom Tobias Jahr. Kontraktet förlängdes inte, utan istället sökte sig Persson till hemtrakterna i norra Skåne, eller i ett gammalt fiendeland kan man också säga.

– Jag är ju Osbykille från början, och det har varit stor rivalitet mellan klubbarna. Men så är det inte längre, och jag trivs bra här. Tyringe påminner om Vimmerby , där jag också trivdes väldigt bra. Det är lite familjärt, ordning och reda och många som jobbar hårt i föreningen, säger Morgan Persson.

Morgan Persson tycker, trots tre raka förluster, att Tyringes spel kommer mer och mer.

– Vi har tagit steg för steg tycker jag, och vi kunde ha tagit poäng i Nybro. Men vi drog på oss ett onödigt matchstraff i tredje perioden, för tredje matchen i rad, och det måste vi få bort, säger Morgan Persson.

Att möta Vimmerby blir naturligtvis speciellt för Persson. Dock har Tyringe några tuffa skador att brottas med, målvakten Joakim Strandberg är sjuk och backen Melker Persson bröt armen mot Nybro, plus sjukdomar på forwardssidan. I gengäld har man fått in VH-bördige Ludvig Frid på lån från Oskarshamn, som gör sin andra match i kväll.

– Vi har scoutat Vimmerby, och vi har vissa grejer som vi hoppas kunna störa dem med, om det sedan blir så i verkligheten är en annan sak, säger Persson.

Tyringe SoSS - Vimmerby Hockey

Tyrs Hov, 19.00 Hockeyettan Södra VT/KP tippar: 2-4
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom