KRIF vann första mötet efter stor dramatik

Det blev en rafflande tillställning i det första playoff-mötet mellan Vimmerby Hockey och Kallinge-Ronneby. VH såg ut att gå mot seger med 3-2 när gästerna fick in en kvittering, med bara 20 sekunder kvar. Gästerna avgjorde sedan efter mer än 90 minuters ishockey, och fick därmed med sig segern.

Kristoff Kontos letar inspel till mitten.

Ishockey2020-02-25 22:38

Första perioden började i ett rasande tempo och båda lagen var riktigt laddade. VH hade initiativet inledningsvis, men det var gästerna som gjorde första målet. Erik Brissle klev fram och tryckte in 1-0 med ett bra avslut.

Vimmerby reste sig efter bakåtmålet och efter ett fantastiskt powerplay bombade Oskar Carlsson in kvitteringen från distans. VH fortsatte trycka på och spelade bra, men så fick KRIF powerplay. Detta efter att Vimmerby haft sex spelare på isen och då fick lagutvisning. Gästerna, som är erkänt skickliga i fem mot fyra, tog snabbt vara på läget och gjorde 2-1.

Hemmalaget visade bra inställning och tog sig återigen in i matchen. Efter ett boxplay kom Roman Semjonovs in direkt från utvisningsbåset in i ett anfall. Kristoff Kontos spelade fram och Semjonovs gjorde en dragning på målvakten innan han säkert la in pucken.

2-2 inför sista perioden och det var en otrolig spänning. Den stora publiken bjöds på jämnt spel och mycket kamp innan VH till slut kunde ta ledningen. Det var nyförvärvet Jesper Norbäck som tryckte in pucken efter ett långt anfall.

Med knappa kvarten kvar var dock inte dramatiken slut där. KRIF hade spel i fem mot fyra, och även fem mot tre en stund. Sedan fick Vimmerby powerplay, där de hade några oerhört bra chanser att punktera matchen. Men målvakten Isak Edman hos gästerna räddade gång på gång.

Mot slutet av matchen sjönk VH tillbaka när Kallinge-Ronneby jagade kvittering. Bortalaget hade länge svårt att komma till lägen. I slutminuten tog de ut sin målvakt för att spela sex mot fem. Det blev lyckosamt, för med tjugo sekunder kvar satte KRIF-forwarden Viktor Holmqvist dit kvitteringen. Ställningen var plötsligt 3-3 och matchen gick till förlängning.

Sudden death-avgörande alltså och Vimmerby tvingades ladda om efter att ha varit så nära en seger.

Förlängningen blev högintensiv, precis som matchen. Det var Vimmerby som hade det första anfallet och första läget, men sedan kontrade gästerna och hade flera farligheter. Nervositeten på läktarplats letade sig nog hela vägen ner till isen också, för det var en hel del enkla misstag.

Gästande KRIF lyckades dock etablera flera anfall och hota Tomas Rydén i hemmamålet flera gånger. VH hade svårt att ta sig fram i banan. Efter fem, sex minuter kom hemmalaget in i det och Roman Semjonovs spelade fram Anton Carlsson till ett jätteläge. Därefter böljade spelet och båda lagen hade sina lägen. Framför allt Semjonovs i hemmalaget hade flera bra aktioner och han var het i förlängningen.

Något avgörande blev det inte. Åtminstone inte under förlängningens första 20 minuter. Märkligt, med tanke på alla chanser lagen skapade. Det blev alltså en femte period och ännu mer spänning för de 1042 besökarna i Vimmerby Ishall.

Tidigt in i den femte perioden blev Roman Semjonovs bryskt nedriven av KRIF:s William Wellén. Bortaspelaren blev utvisad och Vimmerby fick chansen i powerplay. Hemmalaget spelade okej i fem mot fyra, men lyckades inte få in pucken. Avgörandet dröjde ytterligare, och i tionde minuten av den femte perioden fick VH-backen Pelle Ström utvisning. Nu var det alltså KRIF:s tur att försöka avgöra i powerplay.

Till sist, precis när VH skulle bli fulltaligt, kom avgörandet. Efter 91 minuter och 31 sekunders ishockey sköt Kallingebacken Oscar Lindgren in 4-3. Nu måste alltså Vimmerby Hockey vinna de två återstående mötena.

Matchfakta

Vimmerby Hockey-Kallinge/Ronneby IF 3-4 (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (08:28) Erik Brissle (Victor Laz, Oliver Olsson), 1-1 (12:12) Oskar Carlsson (Anton Carlsson, Jesper Norbäck), 1-2 (15:00) Martin Ekström (Andreas Nordfeldt, Alexander Heiver).

Andra perioden: 2-2 (28:38) Roman Semjonovs (Kristoff Kontos).

Tredje perioden: 3-2 (46:31) Jesper Norbäck (Kristoff Kontos, Nils Rygaard), 3-3 (59:40) Viktor Holmqvist.