Är det hĂ€r en utmanare om guldet – igen?

Om vi ser till kĂ€nsloyttringarna, till glĂ€djen, till vad förare och ledare utstrĂ„lade under och efter matchen i Kumla, ja... dĂ„ Ă€r Dackarna pĂ„ allvar med och utmanar om mĂ€startiteln – igen. ÅkmĂ€ssigt gick det inte direkt heller av för hackor.

SÄÄÄ nÀra en ny semifinal. Torbjörn Allvin krönikerar om Dackarnas starka insats i kvartsfinalen mot Indianerna. Maciej Janowski var en av de allra bÀsta förarna pÄ ovalen.

SÄÄÄ nÀra en ny semifinal. Torbjörn Allvin krönikerar om Dackarnas starka insats i kvartsfinalen mot Indianerna. Maciej Janowski var en av de allra bÀsta förarna pÄ ovalen.

Foto: Haris Dreco

Krönika2022-08-31 19:30
Det hĂ€r Ă€r en krönika. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Mantrat var tydligt, efterÄt: "Vi Àr bara halvvÀgs, det Àr bara halvtid".

Visst, det Àr rÀtt. Det gick ÀndÄ inte att undgÄ att se och förstÄ hur mycket den hÀr segern i Kumla betydde.

Det var tydligt att det bubblade av sköna kÀnslor inombords, dÀr endorfinerna fick fritt utrymme.

Vi sĂ„g det hos lagledare Teurnberg, hos formjagande Jacob Thorssell, hos danskduon Rasmus Jensen och Nicolai Klindt – och kanske framför allt hos Kumlasonen Ludvig Lindgren. Han som körde borta, men hemma...

"Jag var ohyggligt nervös innan matchen", sa han följt av ett stort smile medan en ung autografjagande kille pockade pÄ hans uppmÀrksamhet.

Det har hÀnt mycket pÄ tvÄ veckor. FrÄn att mer eller mindre varit utrÀknat, till att plötsligt ha Ätminstone en halv slÀpsko i semifinalen.

Åtta poĂ€ng Ă€r Ă„tta poĂ€ng.

Ska Indianerna vÀnda pÄ det hÀr i MÄlilla nÀsta vecka krÀvs en prestation av yppersta klass.

Det Àr alldeles uppenbart det efter att ha sett Dackarnas insats pÄ Glottra Skog Arena.

Det var bra, rakt över. En styrkedemonstration om man sÄ vill.

Det hĂ€r skickar ocksĂ„ tydliga signaler, inte bara till Indianerna, utan Ă€ven till storfavoriterna om titeln, Smederna och Lejonen. De regerande mĂ€starna Ă€r pĂ„ gĂ„ng och som det kĂ€nns, de kan utmana vilket lag som helst i nuvarande form – och med samma startsjua.

Jakobsen har varit ett lyft, Klindts comeback likasĂ„. Det Ă€r Ă€ndĂ„ tvĂ„ förare som fortsĂ€tter att sticka ut: Rasmus Jensen och Maciej Janowski. Återigen visade de hur bra och viktiga de Ă€r för det hĂ€r laget.

Om det mest Àr uppÄt just nu i MÄlilla, Àr det mesta tvÀrtom i VÀstervik.

Genomklappningen i Hallstavik (stryk mot Rospiggarna med 59–31) Ă€r svĂ„r att greppa. FrĂ„gan Ă€r vad som har hĂ€nt? Först utskĂ„pningen i Motala, mot Piraterna – och nu det hĂ€r.

Allt tyder pÄ att gulddrömmarna gick i kras i tisdags. Eller som lagledaren Morgan Andersson uttryckte sig till VÀsterviks-Tidningen: "Vi mÄste ha vÀrldens flyt om vi ska kunna vÀnda pÄ det hÀr".

Till sist:

‱ Äntligen! Efter asfalteringen Ă€r det nĂ€stan en fröjd att fĂ€rdas pĂ„ flera strĂ€ckor i Vimmerby. Min Nissan Micra och Minicooper tackar ödmjukast.

‱ SĂ€songstart GĂ„smamman. NĂ€men, den var ju inte sĂ„ tokig Ă€ndĂ„.

‱ NĂ€r jag vĂ€l trodde att jag hittat rĂ€tt med slagen, dĂ„ kom de... duffarna, slicearna och "sorkdödarna" pĂ„ löpande band. Nu famlar jag Ă„terigen i ett golfmörker. Lektion pĂ„ sin plats? NĂ€, hĂ€r ska det harvas hösten ut.