"Knöligt, motigt och motgångarna kommer, slag i slag"

Hmm. Jag och cyklar är inte alltid kompatibla. Christian Ingemarsson på jobbet har med alla incidenter jag varit inblandad i, bland annat med cyklar, sagt att jag ständigt borde bära riddarutrustning. Så Christian... läs helst inte det här.

Torbjörn Allvin skriver om tisdagens speedwaymatch i Målilla och om cykelvurpan i helgen.

Torbjörn Allvin skriver om tisdagens speedwaymatch i Målilla och om cykelvurpan i helgen.

Foto: Magnus Strömsten/TT

Krönika2022-06-15 20:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Rött ljus. Väntan. Grönt ljus. Kör. Och så en vända till, lite längre fram på vägen mot Målilla. 

Sen släppte allt. Det blir bra det här när vägarbetet är över. Sista vägsträckan mot rondellen var behagligt ljuvlig att köra. Brett, nytt, fräscht och skönt underlag. 

Det fortsatte inte på samma vis en bit bort, på speedwayarenan. 

Det var en helt annat verklighet. När regnet som inte skulle falla, gjorde det ändå, stökade det till rejält i matchen mellan Dackarna och Smederna. Istället för speedwayfest, blev det en sönderhackad, oviss och utdragen historia den här tisdagskvällen. 

För de regerande svenska mästarna fortsatte säsongen på ungefär samma sätt som den gjort från första gaspåslaget i början av maj. 

Det är knöligt, motigt och motgångarna kommer, slag i slag.  Efter ett långt uppehåll kom beskedet från de som bestämmer strax efter 21:30. Matchen bröts. Ett besked som Dackarna definitivt inte ville ha. 

Eftersom det körts åtta heat, spikades resultatet till vad det stod i matchen just då (23–25). 

Lagledaren Mikael Teurnberg var besviken efteråt: 

"Det är klart man blir upprörd. Jag tycker att vi kunde ha fortsatt när vi väntat så länge", sa han bland annat till vår tidning. 

Han och Dackarna tvingades konstatera att de hade förlorat igen, för sjätte gången på sju körda matcher. Återigen med knapp marginal. 

Med halva serien avklarad är Dackarna sensationellt utanför slutspelsplats. Trots bara -18 i förarkvot. Just det talar både för och emot Dackarna i det här läget. På minussidan att det tycks saknas en vinnarinstinkt. På plussidan att alla jämna förlustmatcher kan vändas till segrar i returen och också då få med sig bonuspoängen. 

Det går inte alltid som man vill eller önskar. Jag vet. I fredags kraschlandade jag med cykel på väg mot Ceos och derbyt mellan VIF och Gullringen. I en brant nerförsbacke tittade jag mig om och upptäckte att min medhavda tröja inte låg kvar på pakethållaren. I hög fart körde jag på en trottoarkant och landade i en häck vid sidan av vägen. Jag låg där och sprattlade ett tag och jo, ja. Kroppsdelarna var på plats. Nog borde det som i speedwayens värld finnas luftstaket runt stadens gator. I alla fall för en sån som mig. 

Men det är helt okej med häckar också.