De har slitits mellan hopp och förtvivlan

Efter en tids ovisshet och säkerligen mycket vånda, kan Vimmerby Hockey och alla som på något sätt är verksamma i klubben, nu andas ut.

Nu är det klart med VH-tränare. För klubben, ett stort glädjebesked.

Nu är det klart med VH-tränare. För klubben, ett stort glädjebesked.

Foto: Michael Nordin

Krönika2020-04-14 20:10
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har varit spekulationer hit. Det har varit spekulationer dit. Phil Horsky har kopplats samman med ett par storklubbar och frågetecknen har varit därefter. Hans framgångar som tränare i Vimmerby har av förklarliga skäl inte passerat obemärkt förbi.

Var det kört för VH? Skulle det bli samma visa som förra året, då han lämnade för allsvenska Karlskrona?

Jo, det var min känsla – fram till nu. Hur konkret intresse det fanns för den karismatiske österrikaren från Modos och Leksands sida vet jag inte. Om det inte skulle bli något där, fanns det säkerligen andra intressenter, både inom och utom Sverige.

Nu har vi svaret. Nu har han bestämt sig.

Beskedet kom under tisdagen. Han fortsätter. Förstå att det jublades i VH-lägret, bland övriga ledare, funktionärer, supportrar, spelare i den befintliga truppen, ja... i hela klubben.

Under Phil Horsky har Vimmerby nått sista steget i playoff två raka säsonger. De har snubblat på mållinjen till kvalserien i Allsvenskan. Jag har ingen spåkula, men jag tror inte att klubben hade nått så långt utan Horskys ledarskap och stora kunskap.

Hans beslut för med sig så mycket mer än att det bara är klart med tränare nästa säsong. Sportgruppen kan pusta ut en stund. Den absolut viktigaste pusselbiten är lagd. Nu blir det – med all säkerhet – enklare att få klart med både nyförvärv och med spelare som VH vill ha kvar från den gångna säsongen. Rydén, Rasch, Wigley med flera...