Den långa väntan är över – VH är klart för kvalserien!

Väntan är över. En gång till, väntan är över. Lägg de där bittra, jobbiga uttågen till handlingarna från tidigare säsonger, just i det här skedet. Nybro, Kristianstad, Troja (tidigare). Det är överspelat nu. De där gångerna när det var så nära, men inte gick vägen. Vimmerby Hockey är klart för KVALSERIEN!

Eddie Levin jublar efter att ha kvitterat för VH.

Eddie Levin jublar efter att ha kvitterat för VH.

Foto: Jens Lidesjö

Krönika2024-03-20 21:46
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Klockan tickade fram till runt 21.20. Onsdag, 20 mars. 
Det är ett historiskt datum för Vimmerby Hockey. 

Efter sju sorger och åtta bedrövelser, nådde äntligen VH dit, till kvalserien. 

Det var på sitt mäktigt. Mäktigt på så vis att se den enorma lyckan. Gissa om det jublades, gissa om det firades. 

De många tillresta VH-fansen var galna av lycka i mäktiga Ljungby Arena, spelarna likaså. Mitt i allt stod tränarparet Hampus Sylvegård och Wictor Holmberg och myste för fulla muggar. Man såg stoltheten, euforin och kanske också lättnaden i deras ögon. De hade precis tagit Vimmerby Hockey till något de aldrig lyckats med tidigare i historien. 

3–0 i matcher mot "storklubben" från Ljungby. Det är imponerande. 

Och det är knappast man behöver skriva det. Det blev en ny rysare. Troja öppnade målskyttet efter en riktig kanon av Oscar Nordin i krysset. Sen kom vändningen – blixtsnabbt. 1–1 av matchseriens supersnajper, Eddie Levin. Troja borde ha lärt sig vid det här laget. Lämna aldrig Vimmerbys nummer 38 fri i slottet. Då smäller det. Snabbt, hårt och utan pardon. Pang. Det var hans fjärde (!) fullträff i semin.

Hugo Ollila ville inte vara sämre. Typ, kan Levin, så kan jag. I powerplay stänkte han in snyggt in 1–2. Kort senare var han en hårsmån från att hitta nätet igen. Då klev Trojas målvakt Jesper Eliasson fram och gjorde en omöjlig, makalös, fantastisk räddning på hans direktskott från nära håll. Hur han lyckades parera där är en gåta. 

Nu levde match tre i allra högsta grad i period tre. 

Tills det återstod en halv minut. Då fixade Isac Andersson 1–3 i öppen kasse. 

Resten är historia. Vimmerbys historia. De är där, där de aldrig varit tidigare. 

Firandet med fansen efter slutsignalen var därefter. Spelarna hyllades som kungar. Med all rätt. 

Nu är målet om kvalserien äntligen nått. 

Nu börjar en ny resa. En okänd resa. 

Hur den blir vet vi inte. Men en sak är säker, den kommer bli jäkligt spännande och rolig. Känslan är att det här laget kan nå hur långt som helst. 

Motståndarna må heta Kristianstad, Brödernas Väsby och Halmstad. Det var Vimmerby Hockey har presterat så här långt gör dem till en faktor att räkna med i en kvalserie.