Har visst hårdare huvud än jag trodde!

Ringrost de luxe. Jovars. Annars hade jag nog inte blivit smashad hårt i huvudet, eller? Så hade vi några sköna vinster – och snygga fotbollsmål på kontot också.

En smash i huvudet och godbitar från den lokala fotbollen avhandlas i sportkrönikan.

En smash i huvudet och godbitar från den lokala fotbollen avhandlas i sportkrönikan.

Foto: Bildbyrån/Magnus Strömsten

Krönika2023-05-29 18:55
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu vet jag hur det känns att bli smashad hårt i huvudet.

Alltid lär man sig något nytt. Det kändes som ett typ...ja, typ getingstick. Värre var det inte. Ta mig tusan...tydligen är huvudet en av få delar på min kropp som inte är så skadekänslig. 

Min hett efterlängtade padelmatch kunde fortsätta. Det var bara att gnugga sig lite lätt i bakhuvudet då och då, där bollen träffade mig. 

Och jo, jag får skylla mig själv. Efter ett knappt halvårs uppehåll från idrottsliga aktiviteter på grund av ryggproblem var jag superladdad. Frågan var bara om kroppen skulle hålla? Om det där svaga vänsterbenet plötsligt skulle vika sig under mig vid minsta sidledsförflyttning? 

Närå. Allt höll. Jag hade inte ett dugg ont, om det nu inte hade varit för den där smashen i huvudet förstås. Jag borde aldrig ha varit där när min partner "Jensa" pangade på från bakplan. Men mitt rörelsemönster är inte detsamma som innan, så jag rörde mig inte alls när jag borde gjort det utan stod helt sonika kvar framför honom. 

Matchen då? Jo, den gick åt pipan. Men vad gjorde väl det? En padelförlust tar jag alla dagar i veckan och den är glömd på en sekund. Värre då med fotbollsförluster när man är tränare, som jag skrev om i en krönika förra veckan. Den är tio gånger värre. Desto skönare då när man vinner. Som i fredags. Det var en befriande känsla att äntligen få skrika ut i ett segervrål och känna den där härliga känslan som en seger alltid ger. 

Kan tänka mig att Vimmerbys herrlag hade samma typ av känsla. 5–0 hemma mot Hvetlanda GIF var ett styrkebesked, mot en av konkurrenterna i seriens bottenskikt. 

Nu till lite mer fotbollssurr från trakten: 

• Veckans mål 1:

Visst blev det förlust, men brassen Gustavo Borges bjöd hemmapubliken på en klassisk cykelspark när han reducerade till 3–4 i slutminuterna mot Borens IK. Supersnyggt. 

Veckans spelare:

Rimforsas Noel Jackeltoft får den titeln efter att briljerat när Rimforsa krossade Mjölby Södra med 8–1 (!). 20-årige Noel gjorde fyra mål i matchen. 

• Veckans citat 1:

"Jag spelar hellre som skit och tar tre poäng, än att spela bra och ta noll", sa Kisaanfallaren Adam Härnström. 

Tajta serien: 

Vimmerbys damlag fick "bara" oavgjort borta mot Jönköping Södra. Men den där poängen skickade samtidigt upp VIF i serietopp i division två, då Tjust föll pladask hemma mot Ulricehamn (1–6). Det är otroligt jämnt i den här serien. Mellan tabellettan Vimmerby och tabellsjuan Eksjö skiljer det tre (!) poäng. Till tabelltian Tranås är det sex poäng. 

• Veckans mål 2: 

Viktor Ström gillar att skjuta. Mot HM IS tog Storebrospelaren chansen och fick se sin frispark från 25–30 meter gå stolpe in. Klockrent. 

• Veckans märkliga:

Det är hämtat från samma match, SIF mot HM IS. Unge Fabian Blomqvist fick till sin stora glädje se sitt skott gå i mål, vilket skulle betyda 2–0. Men det blev inget mål, trots att domaren var fullt medveten om att bollen var över mållinjen. Till Blomqvists förtret träffade bollen ett hjul inne i målburen och gick ut igen. Då blir det tydligen inget mål. Så är reglerna. Det var det nog inte många som visste. 

Veckans citat 2:

Vimmerbys Rickard Thuresson efter vinsten och sina två mål mot Hvetlanda GIF: "Skönt att vara skadefri och även om man är gammal har man lite kvar".