Fem punkter från VH:s imponerande segermatch

Vimmerby Hockey spelar i Allettan framöver, efter att man besegrat Halmstad med 6–2 på bortais. Här är fem punkter från matchen.

Jakob Karlsson var briljant i VH:s seger mot Halmstad.

Jakob Karlsson var briljant i VH:s seger mot Halmstad.

Foto: Michael Nordin

Krönika2021-01-03 21:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

1) Första delmålet avklarat. Det var tydligt att Phil Horsky och VH inte ville prata om så mycket annat än "det första målet" inför den här säsongen. Att ta sig till Allettan var det givna förstamålet. Nu har VH uppnått det. Men nu blir det mycket tuffare. VH kommer att möta topplag i varje match och som bekant så har laget haft svårt mot topplagen i den södra serien den här säsongen. Det kommer att bli högintressant att följa.

2) Ett par förstärkningar kommer behövas. Absolut, VH har ett bra lag. Dock saknas det en del spets. I enskilda matcher kan en Jonas Nyman eller en Anton Carlsson kliva fram. Frågan är om det räcker i en stentuff Alletta? Det är allmänt känt att klubben är på jakt efter en back. Det hade inte förvånat mig om man plockar in en riktigt vass offensiv spelare därtill. Det kan nog behövas. 

3) Jakob Karlsson visade klass. På tal om spelare som kliver fram... Mot Halmstad var Jakob Karlsson fruktansvärt bra, speciellt i den första perioden. Han spelade fram, sköt och hotade. Hade ett par fina instick som var värda mål redan innan han backhand-passade fram till en ren Mathias Wigley som kunde göra 2–1 för VH. Vi ska heller inte glömma Karlssons mål som betydde 1–1. Han kommer behöva spela på den här nivån varje gång om VH ska konkurrera i Allettan. 

4) Förmågan att tända till när det behövs som mest. Jag var skeptisk till om VH kunde hota Halmstad. Jag hade fel. Om det är en sak Horskys gäng kan så är det att plocka fram det absolut bästa när det krävs som mest. Insatsen mot Hammers påminde en del om matcherna man gjorde i play-off förra säsongen. 

5) Succélaget missar Allettan – men hoppet lever. Förra säsongen var Halmstad ett av de stora succélagen. Den här säsongen kommer man inte ens att spela Allettan. Det behöver inte vara en katastrof. VH tog den vägen ifjol, och med det spelarmaterialet Hammers har så är man nog favoriter till att ta hem Vårserien nu.