Han är Kisas viktigaste pusselbit

Foto: Michael Nordin

Krönika2020-10-04 11:20
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kisa BK är tillbaka i fyran. Nästa år blir det återigen heta derbyn mot Rimforsa IF, vilket kittlar lite extra. Sett till lördagens insats mot Finspång har KBK redan nu ett lag som har bra möjligheter att hålla sig kvar. Det såg stabilt ut. Framför allt backlinjen med Hampus Härnström, Kevin Dahl, Alberis da Silva (oj, så bra...) och Dennis Isaksson håller även på division 4-nivå.

Men den kanske viktigaste pusselbiten är tränaren Greger Johansson. Jag utgår ifrån att KBK jobbar stenhårt för att förlänga succétränarens kontrakt. Enligt rapporter är det en driven och omtyckt tränare – som har en imponerande meritlista. Under sina tio säsonger som seniortränare har Greger Johansson vunnit serien fem gånger (!). I Linghem, Hemgårdarna, Östria Lambohov x 2 och nu Kisa.

Om vi tittar närmare på de senaste säsongerna har han 53 matcher i rad utan förlust. Visserligen med starka lag, men ändå. Det är en tränare som Kisa bör hålla hårt i.

I övrigt måste jag lyfta fram inhopparen Edwin Andersson lite extra. Han värderade nästan varje situation rätt och "dödade" mycket tid i den andra halvleken när Kisa bara ville att seriefinalen mot Finspång skulle ta slut.

Till sist: När jag pratade med Karlo Goranci inför seriepremiären var han tämligen övertygad om att Hvetlanda skulle vinna division 4. Han fick rätt. 9–4 mot Vimmerby var en snygg avslutning på säsongen för Goranci och hans lagkamrater, som är väl värda seriesegrare. Samtidigt var helgens resultat en pinsam smäll för VIF, som inte har släppt in nio mål i seriesammanhang sedan 2010. Med facit i hand kan vi konstatera att varken Vimmerby, Gullringen eller Tuna levde upp till förväntningarna som fanns före säsongen.