"Har han kvar sitt omtalade tryck i högerdojan?"

Här är listan över veckans hetaste och kallaste sporthändelser.

De svenska handbollsherrarna har visat att man blir att räkna med i VM.

De svenska handbollsherrarna har visat att man blir att räkna med i VM.

Foto: TT

Krönika2021-01-27 09:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT

Succélaget

Vem hade trott det här? Inte jag i alla fall. Jag gick in med ett ganska ljummet intresse för VM-handbollen, men oj vad jag har fått revidera den känslan. Nu är det plötsligt superhett. Kände ärligt talat inte till hälften av namnen i truppen. Nu gör jag det definitivt. Det här unga oprövade laget vet ännu inte hur det är att förlora en VM-match i Egypten. Det här är ett lag som charmat hela handbolls-Sverige med sin fart, glöd och sitt laget-före-jaget-prägel. Qatar i kvarten. Jag säger, semi nästa för Gottfridsson & Co. 

HETT

Premiären

Ni vet att vi har en världsbowlare från Vimmerby. I premiären i kvalet i årets första Majortävling i Florida slog Jesper Svensson till omedelbart. Han var bäst av samtliga 70 bowlare och vann kvalet. Nu är han vidare till nästa steg i jakten på en ny megatitel i bowlingvärlden. 

undefined
Jesper Svensson är vidare till regionfinal i den stora bowlingtävlingen.

VARMT

Comebacken

Varför inte göra en nysatsning när man vill och känner att man har mer kvar att ge? Just det. Johan "JC" Carlsson har bestämt sig för att dra på sig fotbollsskorna igen och är sugen på lir i Vimmerby IF, klubben där han var högst delaktig i när de låg i toppen av division två och vann SM-guld i futsal. Min känsla är att det kan bli hur bra som helst. En spelsugen Johan Carlsson på mittfältet kan betyda mycket i VIF. Frågan är bara om han har kvar sitt omtalade tryck i högerdojan? Förmodligen är han klubbens genom tiderna främste frisparksskytt. 

LJUMMET

Ekonomi överstyr

FC Barcelona är en av världens mäktigaste och mest framgångsrika fotbollsklubbar – sportsligt. På den senaste årsredovisningen framgår att klubben har, hör och häpna, 12 miljarder kronor i skulder. Ekonomiskt är det katastrof. Uppgifter gör gällande att Barca riskerar konkurs. 

KALLT

Målskyttet

Det har gått troll i Vimmerbys målskytte i Allettan. Laget har bara lyckats göra elva mål på sex matcher, vilket innebär ett målsnitt på under två fullträffar per match. Det håller förstås inte om laget ska kunna nå topp-sex och bli klara för åttondel i kampen om ett allsvenskt kontrakt. VH har ännu inte gjort fler än två mål i någon match i serien så här långt. Onsdag kväll kommer nästa chans, då Visby/Roma gästar. 

ISKALLT

Uppskjutet – igen

Då var dags ännu en gång. Nya beskedet är att innebandysserierna återigen skjuts på framtiden. Surprise? Nä. Förstår att alla innebandyspelare börjar tröttna ordentligt på ovissheten. 

undefined
Vimmerby IBK:s herrar får fortsätta vänta på att serien ska komma igång igen.