Gullringens tvåmålsskytt hetast under veckan som varit

Unga hoppen, drömbytet och en olycka på liv och död. Vi listade de hetaste och kallaste händelserna från veckan som gått.

Kisa BK tog en efterlängtad första seger efter sju förlust-matcher.

Kisa BK tog en efterlängtad första seger efter sju förlust-matcher.

Foto: Magnus Strömsten

Krönika2022-08-06 13:30

RYKANDE HETT
Ibrahim Doumbia

Gullringens hemmamatch mot Malmbäck under fredagskvällen höll på att bli tuffare än vad man anade, och det första målet kom först på övertid i första halvleken från hemmalaget. Men i den andra halvan skulle en viktig lirare, som suttit på bänken inledningsvis, kliva in och göra en riktig kanonstart. Och ja, det var ingen mindre än anfallsspetsen Ibrahim Doumbia. Redan vid sin första bolltouch kunde han trycka dit 2–0 för Gullringen. Och målskyttet slutade inte där. Bara kvarten senare var han framme och kunde på ett vackert inspel från Albin Gustafsson utöka till 3–0 med ett skott i krysset. Värt att nämna är att Doumbia är tillbaka efter en tids skada, och vilken återkomst han gör. Helt makalöst.

FEBERVARMT
Kisa BK

Det var ett, på pappret, segerfattigt Kisa som åkte iväg och spelade bortamatch mot Hvetlanda GIF på fredagskvällen. Inför matchen låg laget på en niondeplats med bara ett par pinnar ifrån nedflyttning. Samtidigt var även Hvetlanda indragna i bottenstriden, och den här matchen klassades som en riktig rysare. Men vad hemmalaget inte hade räknat med, var att Kisa-gänget var på ett målsuget humör. Efter 90 minuter av fin division tre-fotboll, blev resultatet 4–1 i Kisas favör. Det var en mycket nöjd Kisa-tränare som Sporten var i kontakt med under fredagskvällen, och som berättade om den oerhörda lättnaden av att ha inlett hösten med en bortaseger och tre välförtjänta poäng. I och med detta, bröt Kisa BK sin sju matcher långa förlust-svit och klättrar från nionde till sjätte plats i tabellen.

SVALT
Spelartappet i HHF

Redan i slutet på den förra handbollssäsongen stod det klart att de bägge nyckelspelarna Robin Löfstedt och Joel Ahnstedt lämnar Hultsfreds HF. Och häromdagen fick Sporten veta att ytterligare en viktig spelare är på väg bort. Denna gång rörde det sig om en viss Gustaf Örnros. Den skicklige handbollsspelaren hade bestämt sig för att flytta till Östersund, och kommer fortsätta med handbollsspelandet där. Lagets tränare Andreas Sundqvist nämnde även att det kan röra sig om att fler spelare lämnar klubben, men att det finns en kort- och långsiktig lösning på det hela. Svaret på spelartappen var att flera unga spelare skulle få ta klivet upp från B-laget, vilket innebar att många skulle få chansen till flera spelminuter. Målet är tydligt - satsningen ligger på unga lovande handbollslirare. Men ska ett ungt lag kunna uppnå det som herrarna vanligtvis gör? Det återstår att se.

GÅSHUDSKALLT/OTÄCKT
Ridolyckan

Förra måndagens ridträning höll på att bli den sista för den meriterade ryttaren Rebecka Nyhlén. Plötsligt var olyckan framme och hon höll på att mista livet. På ett dubbelhinder tänkte nämligen hästen vika av åt sidan, och samtidigt som Rebecka styrde tillbaka den så lyckades hästen på något sätt halka. Rebeckas överkropp slungades ner i marken och huvudet tog den största smällen. Hon började snabbt krampa och blev medvetslös och slutade så småningom andas. Men med hjälp av ett gäng vänner och sjukvårdspersonal som var snabbt på plats, kunde hjärt- och lungräddning påbörjas. Efter 30-35 bröstkompressioner började Rebecka andas igen och fördes med ambulans till Västerviks sjukhus. Hon fick lämna sjukhuset redan i onsdags, men får sätta ridningen på paus i ungefär en månad. Detta påminner verkligen om hur skört livet är, och att olyckan kan vara framme när man som minst anar det.

Ibrahim Doumbia byttes in och gjorde två mål för Gullringen på fredagen.
Ibrahim Doumbia byttes in och gjorde två mål för Gullringen på fredagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!