Hett sĂ„ det ryker – inget slĂ„r "Kosses" landslag

OS, Dackarna, cykelturer och ungdomar som lÀmnar. HÀr kan ni ta del av Heta och Kalla listan.

HÀr ser ni nÄgra av bilderna som symboliserar denna veckans heta och kalla lista.

HÀr ser ni nÄgra av bilderna som symboliserar denna veckans heta och kalla lista.

Foto: torbjörn allvin

Krönika2021-07-22 20:30
Det hĂ€r Ă€r en krönika. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

GLÖDHETT
Smock, boom, bang

USA hade inte fĂ„tt pisk pĂ„ raka 44 matcher. SĂ„ var det OS-premiĂ€r och dĂ„ stod Sverige för motstĂ„ndet. Det blev aldrig nĂ„gon kamp. Sverige var överlĂ€gset – och den dĂ€r revanschen frĂ„n senaste OS som amerikanskorna lĂ€ngtat efter var aldrig nĂ€ra. Vi kan rada upp detalj pĂ„ detalj dĂ€r svenskorna var grymt bra. Och bĂ€st av dem alla pĂ„ plan var en Vimmerbytjej, enligt mig alla fall. 

HETT
VĂ€lkommen tillbaka publiken

För nÄgon vecka sedan skrev jag en krönika om bland annat den vikande publiktrenden i coronans spÄr i speedway. NÀr Dackarna tog emot Indianerna i en match dÀr hemmalaget imponerade stort, sÄ var det inte ens tusen ÄskÄdare pÄ plats. I tisdags var det nÀstan som pÄ den gamla goda tiden, över 2000 personer som sökt sig till Skrotfrag Arena. "Det hÀr var nog det bÀsta av allting den hÀr kvÀllen, att det var sÄ mycket ÄskÄdare", sa ordföranden Tomas Karlsson nöjd och belÄten över tillströmningen av folk pÄ lÀktaren. Och matchen slutade pÄ allra bÀsta sÀtt den ocksÄ, med Dackeseger mot serieledaren.

VARMT
Cykelturer

Av skilda anledningar har jag inte idrottat pĂ„ tio veckor. Och jag vet inte om det var sĂ„ mycket idrottande i onsdags kvĂ€ll heller för den delen. Men, jag cyklade ett par mil pĂ„ lite mindre vĂ€gar runt Vimmerby och njöt i fulla drag. Av kvĂ€llssolen, stillheten och dofterna frĂ„n vĂ€xterna lĂ€ngs vĂ€gen. November...slĂ€ng dig i vĂ€ggen. 

LJUMMET
Feelingen saknas

I OS-tider brukar jag vara pĂ„kopplad till max. Jag gnuggar hĂ€nderna och vill se sĂ„ mycket jag bara kan. Men nu, nja. Hur jag Ă€n försöker hitta den dĂ€r riktiga feelingen, sĂ„ misslyckas jag. Kanske att den kommer sĂ„ smĂ„ningom.  Ă… andra sidan Ă€r jag inte riktigt sann mot mig sjĂ€lv. Sveriges makalösa insats mot USA vĂ€ckte förstĂ„s starka kĂ€nslor, i alla fall för stunden. 

KALLT

Plugg vÀntar
Jag vet, jag vet. Det Ă€r sĂ„ det Ă€r, naturens gĂ„ng. Genom idrotten och i övrigt ocksĂ„, lĂ€r man kĂ€nna ungdomar och ser dem vĂ€xa upp. Sen vips, Ă€r de borta. Det vĂ€ntar studier och plugg pĂ„ andra orter nĂ€r hösten gör sig pĂ„mind. I snart sagt varje lag Ă€r det nĂ„gon/nĂ„gra som ska ivĂ€g. Det Ă€r sjĂ€lvklart fantastiskt, men samtidigt kan jag inte komma ifrĂ„n att kĂ€nna ett litet, litet vemod. 

ISKALLT

NĂ€hĂ€du 

Jag skippar den hĂ€r punkten. Jag vill inte tĂ€nka pĂ„ iskallt nĂ€r vi njuter av sommarvĂ€rme, semestrar, grill, goda drycker, vĂ€nner, familj och hĂ€rliga kvĂ€llsdopp i mer Ă€n 25-gradigt vatten i vĂ„ra sjöar. 
 

Heta o Kalla listan med Allvin
Heta o Kalla listan med Allvin