Krönika: "Så ska VH vinna igen

Mot fjärde raka segern? Vimmerby har vunnit samtliga matcher mot Troja i vinter.

Mot fjärde raka segern? Vimmerby har vunnit samtliga matcher mot Troja i vinter.

Foto:

Krönika2019-02-13 09:15

Rustningen är på. Hjälmen sitter på plats. Vapnet (klubban) är i trim. Striden kan snart börja.

I potten ligger det en plats i Playoff två – om vi utgår ifrån att Vimmerby infriar favoritskapet mot Mariestad och Hanhals i de två avslutande omgångarna – och att Troja gör detsamma mot redan klara (?) serieettan Kallinge och Visby/Roma.

Vi har en rafflande och superhet kamp att se fram mot.

Och VH är favoriter – eller är de verkligen det...?

Både ja och nej. Vimmerby har vunnit alla inbördes matcher i vinter: 4–1, 3–0, 4–3. Å andra lär Troja vara oerhört revanschsuget och har på papperet ett lag för större uppgifter. Vi ska också veta att klassiska Troja, det får vi ändå kalla klubben, närmast kommer från en sejour i HockeyAllsvenskan.

En intressant detalj i sammanhanget är att Vimmerby bara förlorat en period mot Ljungbylaget den här säsongen, den allra första. I övriga har Vimmerby vunnit eller spelat oavgjort. Då snackar vi åtta perioder på raken! Detta trots att Troja spelmässigt långt stunder varit det klart bättre laget i hemmamatcherna. VH har, som det så vackert heter, hittat vägar att vinna.

Hur ska då Vimmerby lyckas ta en fjärde triumf på onsdag?

Här betar vi av tre punkter, som jag tror blir avgörande:

1) Hårt jobb är modellen. Det har varit ett framgångskoncept hela säsongen – och särskilt kanske då mot Troja. VH har på något sätt malt sönder de rödvita.

2) Vimmerby går in till matchen med starkt självförtroende, fattas bara annat. Klart att VH har ett enormt mentalt övertag med tanke på tidigare möten i vinter. Det har betydelse.

3) Omställningarna. Troja har visat sig ytterst sårbart när VH ställer om snabbt från försvar till anfall. Flera av Vimmerbys mål har kommit via vändningsspelet. Ta bara Henri Fomins 2–1-mål i senaste bortamötet. Vimmerby var skoningslöst när chansen dök upp.

Jag tror och tippar att ett förvisso skade- och sjukdomsdrabbat VH, vinner även denna gång. Mina tips har än så länge gått hem ganska hyfsat. Så är dock inte alltid fallet. Nåväl, när jag och kollegorna Michael Nordin och Thomas Lindblom tippade utgången av Allettan inför starten, så har utfallet gått min väg. Gentemot dem.

Så här löd min tippade sluttabell: 1) Troja, 2)Kallinge, 3) Vimmerby, 4) Kristianstad, 5) Tranås, 6) Huddinge, 7) Hanhals, 8) Mariestad, 9) Visby, 10) Grums.

Så här lyder tabellen nu, tre omgångar före slutet: 1) Kallinge, 2) Kristianstad, 3) Vimmerby, 4) Troja, 5) Tranås, 6) Huddinge, 7) Visby, 8) Mariestad, 9) Hanhals, 10) Grums.

Som ni ser är min främsta missräkning just Troja, där min magkänsla sa att de vinner Allettan. Fel.

Varför inte 4–2 till Vimmerby. Taget och klart!

Krönika

Torbjörn Allvin
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!