Listan: Han har väckt liv i en skridskonation

Konkurrensen var stenhård i VM-tider. Vi har listat veckans hetaste och kallaste sporthändelser.

Torbjörn Allvin listar veckans heta och kalla.

Torbjörn Allvin listar veckans heta och kalla.

Foto: arkiv

Krönika2021-02-17 17:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT

Coole Nils 

Vi ska inte säga att det kom som en blixt från en klar himmel med tanke på vad han presterade några veckor tidigare, men...dubbla VM-titlar och ett världsrekord som grädde på semlan. Jo, jag tackar. Nils van der Poels enorma skridskoåkning väckte fina minnen till liv, från Tomas Gustafsons framgångar för på 80-talet. Det var då jag satt med penna och anteckningsblock och plitade ner varenda varvtid när han åkte till sig OS-guld. Jag har saknat den tiden, när vi hade en svensk världsstjärna. Nu är han här och Nils verkar dessutom vara en helskön snubbe. Skridskogalna Nederländerna darrar inför kommande OS.

HETT

Hockeyformen

I skrivande stund är jag på väg till Norrahammar och matchen mellan HC Dalen och Vimmerby Hockey. Av naturliga skäl vet jag därför inte hur toppmötet slutar. Likafullt kan vi konstatera att VH har en strålande form och hade sex raka triumfer inför rivalmötet mot Dalen. Vimmerby är svåra att möta och har hittat rätt i sitt spel, samtidigt som man är effektivare när målchanserna dyker upp. 

VARMT

VM-framgångarna

Vi har redan nämnt Nils van der Poel, men han är långt ifrån ensam svensk om att lyckas i VM-tider som dessa. Sverige har radat upp VM-medaljer, med ett hiskeligt starkt guld av comebackande Sandra Näslund i skicross och en oväntad guldmedaljör i sympatiske Martin Ponsiluoma i skidskytte. Det stannar inte där...Hanna Öberg fixade ett silver i distansen och ett brons i mixed. Sebastian Samuelsson vann silver i jaktstarten och Emil Mobärg brons i skicross. Under onsdagen ordnade di svenske också ett silver i lagtävlingen i alpint. Håhå, jaja så bra det går. 

LJUMMET

Stiljte

Fullt ös och toppning av trupperna inför avgörandet i Allettan? Glöm det. Det hade inte hänt mycket när Deadline Day var över. Tydligen var lagen i södra Allettan nöjda med spelartrupperna. Några dagar innan transferfönstret fick visserligen Mörrum in rutinerade Filip Owesson från Herlev, som tidigare har gjort mängder av kamper i Tingsryd. I övrigt var det faktiskt väldigt lugnt på värvningsfronten. 

KALLT

Mandelmassa?

"Sassa brassa mandelmassa, vi vill höra nätet rassla". Det var en gammal hejarramsa på hockeymatcherna förr i tiden. Den satt som en smäck och var väl ganska så klämkäck och trevlig. Mandelmassa är däremot inte min grej så här i semletider. Jag pillar sonika bort massan och kör fullt ut med grädde. Det är gott nog.