Listan: "Vimmerbys stora stjärnor i blickfånget"

Här kan ni ta del av smått och gott från sportens värld den här veckan.

Massor av sporthändelser i veckans heta och kalla lista.

Massor av sporthändelser i veckans heta och kalla lista.

Foto: Arkiv/Kollage

Krönika2021-02-26 12:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT

Vimmerbys stjärnor

Kosovare Asllani blev historisk tremålsskytt på bara några minuter för några veckor sedan i Real Madrid. Smaka på den. I samma match bröt hon oturligt nog näsan och drog på sig en hjärnskakning. Om det stoppade henne från att göra mål i landskampen mot Malta i tisdags? Nä, just det. Någon dag senare var en annan världsstjärna från Vimmerby i farten. I Majortävlingen Tournament of Champions i Florida kvalade Jesper Svensson in som femma i det ruggigt starka startfältet. Nu jagar 26-åringen en ny stor titel.

HETT

Världsmästaren

Jonna Sundling är en del i det svenska sprintundret på damsidan. Utöver sina fartegenskaper och sitt taktiska sinne i skidspåren har hon alltid gett ett mycket sympatiskt intryck. I VM-finalen, utan favorittippade Linn Svahn och Maja Dahlqvist, sopade hon banan med övriga världseliten. Nu kan hon titulera sig världsmästare.

VARMT

Lagmaskinen

Det började med Visby hemma för en månad sedan, då Pelle Ström satte avgörande 2–1 i sista perioden. Det var startskottet på en segersvit som vi ännu inte vet när den kommer att brytas. Vinsten då följdes upp med triumfer mot Mörrum (4–1), Troja (4–2), Skövde (3–2), Huddinge (3–1), Mariestad (2–1), Dalen (6–3) och Visby igen (7–2) i onsdags. Fyra matcher återstår av södra Allettan – och inget lag går säkert för formstarka VH.

LJUMMET

Vädret

Ljummet är precis vad det är. Från –20 till +10 grader. Jag är – hur märkligt det kanske kan tyckas – en aning kluven. Hade faktiskt gärna sett snön ligga på marken, men nu verkar det som att Kung Bore har tappat sitt hårda vintergrepp om oss. Å andra sidan medges det att det var ganska skönt att känna vårvärmen (?) spridas i luften i torsdags. Läge för golfcomeback? Jo, ta mig tusan.

KALLT

Oväntat

Visst, visst. Jonna Sundling vann VM-sprinten och Johanna Hagström var fyra. Toppen, men vad hände med det största guldhoppet det här mästerskapet – Linn Svahn – och det stora medaljhoppet Maja Dahlqvist? De var inte alls att känna igen från tidigare den här säsongen. Femma och sexa i semin och utslagna.

ISKALLT

Nytt bakslag

När vi trodde att coronan kanske var på väg att mildras en aning, så finns tecken på att det trappas upp igen. Och det får såklart konsekvenser för idrotten. I går kom nya uppmaningar från Riksidrottsförbundet att alla som inte bedriver yrkesmässig idrott ska avstå från tävlingar, läger och matcher. Det inkluderar även ungdomar i alla åldrar från 1 mars.