Pausa – ta sikte på årsskiftet!

Men inte...nä, det kan det väl ändå inte vara. Igen. Vis av erfarenhet från i våras, då jag var riktigt risig i närmare en månad, tog jag ett covid-test förra veckan. Back to isoleringen i källaren alltså. Trist som tusan, men nödvändigt. Som väntat var det negativt. Ingen corona. Låt det nu komma ett bra vaccin i rödaste rappet.

Blir det en total nedstängning av idrotten efter den ökade smittspridningen?

Blir det en total nedstängning av idrotten efter den ökade smittspridningen?

Foto: Michael Nordin

Krönika2020-11-12 20:05
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi kunde andas ut i somras. Ta ett djupt andetag. Nu var det mesta över. Det pratades visserligen om en andravåg, men det var inget som gemene man, tror jag, reflekterade så hårt över.

Nu vet vi. Återigen har pandemin slagit klorna i oss och påverkar hela vår vardag. Antal smittade skjuter i höjden, dödstalen ökar och osäkerheten och oron är påtaglig. 

Idrotten är som ni också vet i allra högsta grad påverkad. Matcher ställs in och serier pausas. Vi nås varje dag av nya fall i sportens värld. Det mest anmärkningsvärda kom häromdagen, då Almtunas hockeyallsvenska lag med mindre än en timme innan matchstart mot Timrå, tvingades tacka för sig. Det blev ingen match efter att 13 (!) spelare i laget testats positivt för coronaviruset. Linköpings HC har också varit hårt drabbat, liksom HV71. 

Frågan är vart det här tar vägen? Får vi snart en fullständig lockdown, som i våras? Då i princip allting ställdes in i idrottsväg, utöver kanske då fotbollsligan i Vitryssland (Belarus). Är det rätt att SHL, SSL och Allsvenskan i fotboll ska fortsätta spelas i det här läget vi befinner oss? Ska det verkligen spelas landskamper i hockey och fotboll? Det är såklart svåra frågor att svara på. Vad jag tycker? Stäng ner. Pausa. 

Ta sikte på årsskiftet. 

Samtidigt som det mesta är nedstängt, händer det mycket i kulisserna. Vi är inte bara mitt uppe i en pandemi, utan även mitt uppe i Silly Season i fotboll. Och här händer det sannerligen grejer. De senaste dagarna har Vimmerby IF:s herrlag varit i blickfånget lokalt. Jesper Lätt gör oväntad comeback i VIF. Han lämnar den assisterande tränarrollen för att istället bli spelare. Och nu...den purfärska nyheten att två av lagets bästa spelare – Simon Larsson och Joakim Storm – väljer att skriva på för division tre-laget Västerviks FF. Ett överraskande klubbyte för många och som innebär ett trendbrott. De senaste tio åren har värvningarna gått i riktning västerut. Från Västervik till Vimmerby. Nu ser vi det motsatta. 

Med tapp av centrala mittfältare som Simon Larsson, Niklas Gunnarsson och Ardijan Mahmutaj måste nu VIF förstärka på den viktiga positionen. Är Hultsfreds Vladimir Radak en del av den lösningen?