VIBK fick känna på kraften från en superkedja

Är det här standarden på topplagen i division ett? Ja, då får nog Vimmerby IBK steppa upp en eller två nivåer för att kunna matcha dem på allvar.

Ledbergs förstafemma imponerande stort mot VIBK i premiären.

Ledbergs förstafemma imponerande stort mot VIBK i premiären.

Foto: Haris Dreco

Krönika2021-09-19 14:27
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det gästande Ledberg presterade i framför allt den tredje perioden var imponerande. 

Här hängde inte Vimmerby alls med. Något annat var kanske inte heller att vänta. 

Linköpingsgänget är topptippat i serien och det är sannerligen inte svårt att förstå när vi fick se superkedjan med Zetterström, Wastesson och Lingmerth spela ut hela sitt breda register med sin teknik, fart, smartness och spelbegåvning. Trion hittade öppningar som slet upp stora hål i VIBK-defensiven. 

Gång på gång. Det var hög klass på deras prestationer. 

Zetterström och Wastesson producerande en hel hög med poäng i premiären – och de kunde nog fasen ha dubblat den poängskörden med lite bättre skärpa och utan en VIBK-målvakt (Patrik Karlsson) som periodvis storspelade. 

Den hett efterlängtade premiären slutade 11–3 till Ledberg. Det var samma siffror som matchen lagen emellan slutade förra säsongen. 

VIBK då?

Vad var intrycken? 

Delar vi in den i tre perioder så kan vi sammanfatta dem med bra (1:a), hyfsad (2:a) och svag (3:e). 

Vimmerby orkade inte ta det hela vägen ut. Kanske borde "avlastningsfemman" fått mer speltid. De kändes pigga när de väl fick chansen. Känslan var att VIBK inte kunde stå upp riktigt i det fysiska spelet. Ledberg vann den kampen klart, med undantag från Vimmerbys mer rutinerade spelare. Comebackande Johan Carlsson visade verkligen vilken tillgång han är för det här laget och också kommer att bli framöver. "JC" var Vimmerbys bäste utespelare och gick i bräschen med stor passion, hårt jobb och ett jävlar-anamma.

Här har lagets yngre spelare massor att lära och försöka ta efter. Och det kommer också att krävas för att Vimmerby som lag ska kunna hävda sig i den här på förhand tuffa serien. 

Ett annat Vimmerbylag hade också premiär den här helgen. Vimmerby BK i den allsvenska bowlingen. 

Det var ett heltänt VBK som tog sig an Team Gamleby i ett derby, direkt i öppningsmatchen. Hemmalaget satte tonen omgående och slog strajk på strajk i den första serien. Över 1700 i kägelpoäng och 4–1 i matchen. Extra kul var det att se erfarne Peter Thorstenssons nivå, både i spelet och även i känslorna han utstrålade. Det var knutna nävar, high-fives och glädjevrål när slagen satt där de skulle – vilket de också gjorde ofta i premiären. 12–7 till slut och en perfekt start på säsongen.