What's happening...? Everything

Är november verkligen en så tråkig månad som det ofta sägs? Frågan är hur ni tänker då? Hur ska man då förklara att det smattrat till med heta lokala sportnyheter på löpande band den senaste tiden. Doyle, VM-medaljer, avhopp...you name it.

Det har hänt en hel del spännande saker i den lokala idrotten.

Det har hänt en hel del spännande saker i den lokala idrotten.

Foto: Arkiv

Krönika2021-11-10 20:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Få se nu...var börjar vi?

Okej, vi kör.

1) Jesper Svensson: Vad säger vi? Dubbla rykande världsrekord i helgen, både individuellt och i dubbel med Pontus Andersson. VM-succén stannade inte där. I tisdags säkrade han just i par med Andersson minst ett VM-brons. I helgen avgörs det vilken valör det blir. I dag (onsdag) kom så ett bakslag när hans tre vinster i gruppspelet inte räckte till kvartsfinal individuellt. Svensson är utslagen, men har chans på fler VM-medaljer ändå under kommande vecka.

2) Jason Doyle och Dackarna: Tråkigt att konstatera att färske SM-vinnaren och den förre världsmästaren Jason Doyle nu lämnar Målillas stolthet. Den meriterade australiensaren från Newcastle har verkligen gjort skillnad och var en starkt bidragande faktor till det så efterlängtade guldet. Kanske var det trots allt ingen skräll att han lämnar. När jag träffade honom i Hultsfred inför GP-tävlingen i Målilla tidigare i höstas, berättade han om avsaknaden av sin familj boende i England.

Nu har han fattat ett beslut. Det blir ingen körning i Sverige 2022. Trist, förstås. Att fylla hans släpsko blir en klurig utmaning för Teurnberg och de ledande i Dackarna. Spännande såklart då med onsdagens nyhet att engelsmannen Adam Ellis är klar för klubben. Så sent som i augusti blev han brittisk mästare.

undefined
Jason Doyle tackar för sig i Dackarna, efter SM-guldet 2021.

3) Jonas Friberg och Johan Carlsson, VIBK: På tal om att lämna ett stort tomrum efter sig. Dubbelt upp, dessutom. Först kom beskedet att skyttekungen och den evigt unge Jonas Friberg med omedelbar verkar slutar spela. Motivationsbrist var orsaken för Vimmerbys skyttekung. Dagen efter (i tisdags) kom nästa tunga tapp för VIBK. Comebackande Johan "JC" Carlsson har fattat exakt samma beslut som Friberg. Han slutar. Trots att duon passerat 40 års-strecket har de varit två av de absolut viktigaste spelarna i division ett-laget.

4) Oskar Carlsson, VH: Här är istället ett välkommet glädjebesked. En av Vimmerbys bästa hockeyspelare de senaste säsongerna, Oskar Carlsson, drar på sig skrillorna igen. Hur lång tid det tar för backen att bli varm i den tjusiga VH-dressen återstår att se. När han väl blir det så vet vi vad han kan och är kapabel till. Ett starkt tillskott till ett redan starkt lag.

5) Karlo Goranci, Gullringen: Som vi skrev i tisdags: "Här är en lokal fotbollsbomb". Må vara att det inte är bekräftat från vare sig klubben eller Karlo själv. Allt tyder ändå på att det mer eller mindre är klart. Förre VIF-profilen blir ny spelande tränare i Gullringens GoIF. Hur spännande låter inte det på en skala 1–10? För mig, en tia absolut.

6) Fotbollsövergångarna. På tal om Gullringen. Mindre glatt då förstås att trion Rasmus Bexell, Erik Lindblad och Martin Höglind Stridell lämnar efter flera säsonger i gulsvart. Omvända känslor då självklart i klubben de ansluter till, Kisa BK. Muntra miner också i Vimmerby IF, då hårdskjutande Niklas Gunnarsson gör comeback efter ett år i Frödinge.

7) Rockaden. I vecken blev det också klart att Jonny Malmberg tar över som tränare i Rimforsas damlag. Han byter från herrlaget. Motsatt väg tog Mats Andersson, från dam till herr. Helt klart intressanta och också något ovanliga skiften.

undefined
Rimforsa IF:s damlag har fått en ny tränare.

Sådär. Då har ni lite av vad som hänt de senaste dagarna i koncentrat.

Att november skulle vara tråkigt...jag håller inte alls med.

Karlo Goranci till Gullringens GoIF? Det är mycket möjligt.
Karlo Goranci till Gullringens GoIF? Det är mycket möjligt.