Wow vilken viktig vecka Vimmerby

Fram med krattan. Attack mot löven. Vintern är i antågande. Uhh, hemska tanke. Tack då för att vi har all idrott att gotta oss åt. Frågan är bara vad Vimmerbylagen ska göra för att komma ur knipan?

Torbjörn Allvin om sporthelgen.

Torbjörn Allvin om sporthelgen.

Foto: arkiv

Krönika2021-10-31 15:29
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Okej, okej, det är ovanligt varmt för att vara i skarven mellan oktober och november. Men ändå, hur kul är det egentligen att skrapa bilrutan när kylan smyger sig på som den ändå gör vissa nätter. Och frågan är vad jag ska med ett garage till när det är fullt av alla möjliga grejer där som gör att jag inte kan köra in någon av bilarna. Den lilla smäckra röda minibilen Nissan Micran och den kompromisslösa blåskimrande Volvon V50, eller är det möjligtvis en V60. Fråga inte mig. Jag har bara haft den i typ tolv år. 

Det här med bilmärken och vad det är för modeller intresserar mig inte. 

Vad vi kan konstatera är att det som vanligt varit en intensiv sporthelg, som i skrivande stund långt ifrån är över. Det väntar ett superintressant hockeyderby, tillika seriefinal mellan Kalmar HC och Vimmerby Hockey. Virserum Hockey ska upp på mattan igen och ska visa att de minsann är ett lag för topp-tre och vidare spel mot division två. Senare i afton har vi ju Zlatan. Say no more. 

Helgen hittills: Vimmerbylagen har bekymmer. Inte alla förstås, men väl innebandylagen i division ett, dam och herr – och så det allsvenska bowlinggänget i Vimmerby BK.

De sistnämna hade segern som i en liten ask, kändes det som hemma mot Köping. Inledningen var strålande. Klackarna i taket och som vanligt var stämningen fantastisk i hallen när Asklöf, Wall och alla dessa med Peter i förnamn radade upp strajkar. Vi ska inte säga att det vändes som i en handvändning. Det kom smygande. 7–3 efter halva matchen förvandlades till en rysare, där Köping till slut fick sista ordet. 

Tungt, tungt, tungt. VBK är på allvar indraget i bottenstriden. 

Det gäller även Vimmerby IBK. I vår TV-sända match borta mot Bergs IK fick vi se ett Vimmerby prestera bättre, mer stabilt. Ändå kändes det inte som att VIBK på allvar var riktigt nära att kunna störa Linköpingslaget. Torsk med 7–3 till slut. Känslan är att VIBK inte räcker till. Att steget till division ett just nu är aningen för stort. Kommande vecka med derbyfighter hemma mot Craftstaden och CL98 är lagets chans att bevisa motsatsen. Jag tror att klubben måste jaga förstärkningar. 

Detsamma kan gälla damlaget. Tränarna Micael Nilsson och Tony Fridh var inte alls nöjda med prestationen mot Sävsjö (2–5) i lördags. "För petigt, för lite löpningar, för lite vilja" var kontentan. 

Precis som herrlaget har damerna bara tagit poäng i en enda match hittills. Ett trendbrott måste ske snart. Jag tror att båda lagen måste spela mer cyniskt, med större fokus på försvarsspelet. Kan låta tråkigt, men jag tror att det är modellen.