Kvitteringshjälten: "Vi har mer att visa"

Det var en dramatisk torsdagskväll i Virserum, när Tidaholm kom på besök i Alltrean. VSGF kvitterade med fyra sekunder kvar av matchen och drog sedan längsta strået i sudden death.

Här har Daniel Öhlund precis gjort 4-4 för Virserum med fyra sekunder kvar av matchen.

Här har Daniel Öhlund precis gjort 4-4 för Virserum med fyra sekunder kvar av matchen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-16 22:07

Det blev tydligt ganska snabbt att detta skulle bli en jämn tillställning. Visserligen tog gästande Tidaholm ledningen efter bara en minut, men sedan böljade spelet och båda lagen skapade lägen. Jim Nordh kvitterade i slutet av första perioden. 

Även i andra perioden gjorde lagen varsitt mål, när först VSGF:s Adam Koponen satte dit 2-1 innan gästerna kvitterade tio minuter senare. 

Men det var först i sista perioden som det blev riktigt rafflande. Då gjorde Virserum 3-2 genom Markus Jardebrink, men sedan vände Tidaholm och länge såg det ut som att de skulle vinna. Men hemmalaget plockade ut målvakten och spelade i sex mot fem. De skapade ett enormt tryck mot Tidaholms mål och det var många gånger nära att pucken gick in. Till slut, med fyra sekunder kvar av matchen fick Daniel Öhlund en öppnande passning över till höger sida om målet. Han tryckte till - och pucken gick in i krysset. Det var kvitterat. 

– Jag försökte söka mig bort från alla andra på bortre ytan. Jag tänkte inte allt för mycket på hur mycket tid det var kvar. Jag ville bara försöka få den på mål, säger Daniel Öhlund om sin kvittering. 

Matchen gick till "Sudden death" och efter några minuter avgjorde Elias Grönberg till 5-4 för VSGF. 

– Det var underbart att få sätta sitt första mål på övertid. Det var jätteskönt, säger en glad Elias Grönberg om avgörandet.

Daniel Öhlund konstaterar att det var ett viktigt mål hans lagkamrat Elias gjorde:

– Det är oerhört viktigt att få med sig två poäng istället för en eller noll. Det betyder jävligt mycket för nu kan vi visa att vi hänger på. vi har varit där i alla matcher, säger Daniel Öhlund, som dock inte var särskilt nöjd med lagets insats. 

– Det är starkt när vi väl tar tag i det, men vi har mer att visa egentligen. Det vi behöver jobba på är att jobba klart i försvarszon. Anfallsspelet har vi ju. 

Nu ser Daniel och hans Virserum med tillförsikt inför resten av serien:

– Vi ska visa vad vi går för och försöka ta en plats i topp fyra, avslutar Daniel Öhlund innan han går in och firar i omklädningsrummet. 

VSGF spelar en ny match på söndag, borta mot Lions Strömstad. 

Poängen VSGF: Jim Nordh 1+1, Adam Koponen 1+1, Daniel Öhlund 1+0, Elias Grönberg 1+0, Markus Jardebrink 1+0, Simon Dahl 0+3, Karl Torstensson 0+2, Philip Elander 0+1.

VSGF-Tidaholm
VSGF-Tidaholm
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!