Lagkapten lämnar LFC – för England

Lagkaptenen Janni Arnth lämnar Linköpings FC – för spel i Arsenal.

12 november 2018 10:06

– Det var ett svårt beslut att ta, men jag känner att det var en för bra möjlighet för att tacka nej till. Arsenal är en stor internationell klubb som dessutom är på väg framåt. Jag vill testa det och spela i en annan liga i min karriär, säger hon när Sporten når henne hemma i Danmark.

Janni Arnth var enligt mycket säkra källor mer eller mindre klar för en fortsättning i LFC, men nu är det alltså klart att danska landslagsbacken flyttar till England. Arsenal – där LFC-bekantingen Jessica Samuelsson också finns – har fått en drömstart på säsongen och toppar ligan med sju raka vinster.

Under fyra och ett halvt år i Linköping har 32-åriga Arnth bland annat varit med om att vinna både dubbla SM-guld och cupguld.

Hon säger:

– Jag pratade med LFC också och hade mycket väl kunnat tänka mig att vara kvar. Det är något spännande på gång även här. Men så dök det här med Arsenal upp och då var det för spännande för att inte hoppa på.

Har du pratat något med Jessica Samuelsson?

– Inte så mycket än. Men det får jag lite tid till nu.

Flyttlasset till engelska huvudstaden går i början av december och innan dess väntar semester.'

– Blir bra att få någon månad på plats för att komma in i allt innan jag kan börja spela. Jag ser verkligen fram emot det. Jag har vunnit en del och vill vinna med Arsenal också.

Så många år i Linköping har satt sina spår och Arnth säger att "klubben växt in under huden på henne".

– Det har blivit min hjärteklubb som betytt enormt mycket för mig. Vad som händer efter Arsenal vet jag inte, men jag känner att jag på något sätt vill ge något tillbaka till Linköping någon gång. Så jag säger farväl, men också på återseende, säger Janni Arnth, som efter Danmarks kvalmiss inte har något VM att se fram emot under nästa år.

Olof Unogård, tränaren, säger till hemsidan:

– Väldigt tråkigt för oss som lag, men väldigt roligt för spelaren. Janni har varit en av de bästa lagkaptenerna jag haft och jag vet att LFC har en speciell plats i hennes hjärta. Jag hoppas och tror att Janni återkommer till föreningen i någon form.

Övriga spelare som lämnar LFC efter säsongen är: Emma Jones, Marie-Yasmine Alidou-D’Anjou, Maja Kildemoes och Emmaliina Tulkki.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten