Lagkaptenen kvar i Maif

Motala AIF:s lagkapten Simon Karlsson stannar i division 2-laget även 2019. Det blev klart på fredagen.

14 december 2018 12:17

Karlsson har uppvaktats av både Sylvia i Norrköping och Åtvidabergs FF från division 1. Han har också provspelat för Jönköping Södra i superettan.

Men Simon Karlsson har kontrakt med Maif ett år till och det fullföljer han nu.

– Slut på spekulationerna, säger Maifs sportslige ledare Daniel Soner och fortsätter:

– Vi är självklart glada att en så viktig kugge som Simon vill stanna och nobba erbjudanden högre upp. Det betyder att han tror på vårt projekt med ny tränare och ledning kring laget, säger Daniel Soner.

Maif skrev tidigare i veckan treårskontrakt med nye tränaren Christer Persson från Jönköping Södra.

Simon Karlsson spelar i kväll fotboll i Motala sporthall, med kändislaget ihop med spelare som Ali Suljic och Kenny Pavey. Det är en uppvisningsmatch på Fotbollsnatta, mot det fjolårsvinnande elevlaget i kommunens turnering.

Simon Karlsson är glad för att ha tagit beslutet att vara kvar i Motala AIF. Det bestämdes på torsdagen tillsammans med Daniel Soner och nye tränaren Christer Persson.

– Jag älskar Maif, och tror stenhårt på vår nya sportgrupp. Tränaren vi har värvat är en riktig klasstränare, väldigt kunnig som vet vad han gör, säger Simon Karlsson som är född 1996 och bara 22 år samtidigt som han har varit med länge i Maifs A-trupp, ända sedan Björn Cervins och Lennart "Kral" Anderssons tid.

Simon Karlssons kontrakt med Maif går nu ut nästa höst. Än har han inte bestämt någon längre förlängning.

När det gäller Maif ryktas det om att Oliver Bergman, målvakt med bakgrund i Oskarshamn och Brage, är aktuell som nyförvärv.

Adam Egnell går till Åtvidaberg och även Johannes Ehn lämnar, men oklart var han hamnar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa