Lagledaren: "Jag hade det på känn"

GP-premiär på hemmaplan. Då gjorde Patryk Dudek succé. Han körde in totalt 16 poäng – och ser ut att vara i toppform inför Dackarnas bortamatch mot Masarna.

19 maj 2019 21:01

1) Leon Madsen, 2) Fredrik Lindgren, 3) Patryk Dudek. Så blev prispallen i helgens GP-premiär i Warszawa. Med sina 16 poäng var Dudek bäst av alla. Därmed toppar han VM-tabellen.

Dackestjärnan har annars haft en svajig inledning på säsongen med blandade resultat. Därför var det här ett skönt formbesked – både för Dudek själv och Dackarna.

– Jag hade det lite på känn att Patryk skulle köra bra i lördags. Han är duktig på att ta fram det där lilla extra när det behövs. En GP-tävling på hemmaplan betyder ju rätt mycket för honom, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Patryk Dudek låg tvåa i finalen – men han passerades av Fredrik Lindgren. Den andre svensken i tävlingen, Antonio Lindbäck, åkte ut i semifinalen.

Samma lag

På tisdag kväll har Dackarna bortamatch mot Masarna. Lagledarna satsar på samma förare som förra veckan, det vill säga Vaclav Milik, Frederik Jakobsen, Oliver Berntzon, Jacob Thorssell, Patryk Dudek, Joel Kling och Artur Czaja.

– Det känns tryggt. Samtidigt har vi inte så mycket att välja på. För att hålla oss inom regelverket måste vi köra med de här killarna. Vi kan exempelvis inte ta in Gomolski, då skulle vi hamna under golvsnittet, säger Peter Karlsson.

Något nytt att rapportera kring Janowski eller Hancock?

– Nej, egentligen inte. Janowski tackade ju nej till GP-premiären i lördags, vilket var ganska väntat. Jag skulle tro att han tar sikte på nästa GP-tävling om två veckor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin