Lämnade City – ska spela i Thailand

Den 21 december presenterades Selwan Al Jaberi som nyförvärv i Linköping City. Den 15 januari hade han skrivit på för thailändska Bangkok FC. "Jag orkar inte lägga någon energi på det", säger Citys manager Melke Alan.

12 februari 2019 15:30

Det har varit några märkliga turer kring Selwan Al Jaberi de senaste månaderna. Han provtränade både för Åtvidabergs FF och Linköping City under vintern, och några dagar före jul kallade City till presskonferens där Selwan Al Jaberi och mittfältaren Moshtaq Ahmadi presenterades.

– Det var en hel del klubbar som hörde av sig och ville att jag skulle komma och visa upp mig. Men jag testade här i Linköping redan förra året, hörde av mig till Melke (Alan, managern) och. . . ja, nu är jag här. Klubben vill verkligen framåt och det finns en positiv energi, sa Al Jaberi till Sporten på presskonferensen.

LÄS MER:City värvar AFK-spelaren

När City drog igång försäsongen med matcher mot Örebro och Kalmar FF i januari fanns 27-åringen inte med, och efter träningsmatchen mot IFK Norrköping den 29 januari meddelade City att Al Jaberi inte längre skulle spela för klubben.

– Han blev sjuk och var inlagd på sjukhus en tid. De fick honom att reflektera över sin situation, han har farit och flängt en del på sistone och bland annat haft föräldrarna på annat håll. I början på januari pratade vi om läget och han bad oss att hjälpa till att lösa situationen. Vi vill inte behålla en spelare som inte vill vara här och som inte klarar av det, vi är alla människor och vi vill att spelarna ska trivas hos oss, sa Melke Alan då.

Redan då hade den offensive mittfältaren varit klar för Bangkok FC i den thailändska högstaligan i två veckor, den 15 januari presenterades han på klubbens facebooksida.

– Var det så? Okej, jag orkar inte lägga någon energi på det. Han sa att han hade det tufft och vi försökte hjälpa honom, vad han gjort efter det har jag inte haft koll på. Det känns som om vi löser det utan honom, säger Melke Alan.

LÄS MER: Avslöjar: Globetrotter klar för City

Selwan Al Jaberi skriver i ett sms till Sporten:

"Jag avbröt mitt kontrakt med Linköping City för att återvända hem till Lund där jag kommer ifrån. Men så fick jag ett samtal från klubbpresidenten i Thailand som ville att jag skulle komma och spela en träningsmatch med dom för att visa upp mig. Jag åkte till Bangkok och spelade matchen. Jag fick hoppa in i paus. Matchen slutade 3–1 och jag gjorde två av målen. Efter matchen kom presidenten med ett kontraktsförslag som jag inte kunde tacka nej till. Nu är jag i Bangkok ett år framåt och på söndag spelar jag min första ligamatch med laget".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson