Landslagsspelare tar paus från LFC

Ytterligare en dansk landslagsspelare lämnar LFC. Maja Kildemoes gör ett uppehåll från fotbollen.

12 november 2018 17:54

– Vi var inställda på att behålla henne, men det är klart att motivationen måste finnas där. Det har inte snackats om någon annan klubb utan om att hon vill ta en paus och göra något annat ett tag. Det får man respektera, säger Olof Unogård, tränaren.

Janni Arnths beslut att lämna (se annan artikel) slog inte ned som en bomb i klubben, men kom som en överraskning. Tanken var att lagkaptenen skulle vara kvar – och bilda mittlås med Nilla Fischer när stjärnan återvänder nästa sommar.

Nu försvinner Arnth och LFC får ge sig ut på mittbacksjakt.

– Inte så lätt att hitta aktuella namn där, men vi har börjat att titta på det. Det är den position som vi inte kommit så långt med än. Arsenal visade intresse redan i somras, men då sa vi nej. Jättekul för Janni att få en sådan chans och det känns som bra tajming i hennes karrär, säger Unogård.

Ni ser LFC-läget just nu i faktarutan här intill – men Unogård hoppas att redan inom en vecka ha gjort klart med ytterligare tre potentiella startspelare.

– Vi har kommit långt där, säger han utan att vilja gå in på några namn.

Som vi berättat tidigare är det också fortsatt aktuellt med en återkomst för Stina Blackstenius, vars kontrakt med franska Montpellier går ut i sommar. Vadstenatjejen har nyligen bytt agent, vilket möjligen kan öka möjligheterna för klubbyte.

– Flyttar Stina hem är det självklart att vi vill att hon spelar hos oss. Men det är inte vårt huvudspår just nu. Det får bli en bonus i så fall. Vi räknade med henne i somras och sade därför nej till andra spelare. Det misstaget gör vi inte om, säger Olof Unogård.

Så hon är inte med bland de tre namn som du pratar om?

– Nej.

Nilla Fischer klar och några på väg in. Hur många nya spelare räknar ni med?

– Jag kan tänka mig att vi hamnar på runt fem. Men det beror också lite på vad budgeten säger och hur stor truppen ska vara.

Inte minst på forwardssidan behöver göras ett rejält omtag och det är ingen vågad gissning att ett antal offensiva spelare kommer att värvas. Att Emma Jones och Marie Yasmine Alidou, som plockades in i somras, inte blir kvar är klart.

Lägg därtill att ovannämnda Kildemoes och finska talangen Emmaliina Tulkki, som fick säsongen spolierad på grund av sjukdom, lämnar. Talangduon Linn Bogren och Alva Selerud har ett år kvar på sina kontrakt och Vilma Törnqvist skriver inom kort på ett nytt.

– Tre framtidsspelare, säger Olof Unogård.

Fakta

LFC-truppen just nu:

Målvakter: Stephanie Labbé, Matilda Haglund.

Backar: Lisa Lantz, Anna Oscarsson, Elin Landström, Vilma Törnqvist, Linn Bogren. Nilla Fischer ansluter nästa sommar.

Mittfältare: Emma Lennartsson, Tove Almqvist, Frida Maanum, Kosovare Asllani, Filippa Angeldahl, Alva Selerud.

Forwards: Lina Hurtig, Dajan Hashemi.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten