Bakslag för Sundling: Gipsad i fyra veckor

Jonna Sundling föll under Sverigepremiären i Gällivare och skadade handen. Nu står det klart att den regerande världsmästaren i sprint ska vara gipsad i minst fyra veckor.

Jonna Sundling. Arkivbild.

Jonna Sundling. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Längdskidor2021-11-22 17:12

Därmed talar mycket för att Jonna Sundling inte kommer att göra sin världscuppremiär det här året.

De sista tävlingarna innan nyår avgörs i Dresden i Tyskland 18 och 19 december.

"Det finns bara en väg, och den är framåt. Jag kommer att kunna göra mycket alternativ träning och känner mig lugn i det. Jag spekulerar inte i när jag kan börja tävla igen. Det visar sig", säger Sundling i ett pressmeddelande.

På måndagen gjorde en klinisk bedömning på handen.

"Efter noggrant övervägande är beslutet gipsning och konservativ behandling", säger landslagsläkaren Jan Wall i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Planerad gipstid är nu fyra veckor där en ny klinisk bedömning ska göras efter 2 veckor".

Sundling ser Sarah Sjöström som en förebild. Simstjärnan ådrog sig en fraktur i armbågen i februari, men lyckades komma tillbaka och tog en silvermedalj på OS i Tokyo ett halvår senare.

"I det läget jag hamnat i nu inspireras jag ännu mer av Sarah och det hon gjort. Sarah bestämde sig direkt efter sin skada för att acceptera läget och göra allt hon kunde. Och hon lyckades ta OS-silver. Jag har tacklat bakslag tidigare i karriären och vet att jag relativt snabbt kan slå tillbaka, om jag tänker positivt, och gör det jobb jag kan", säger Sundling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!