Ebba Andersson jagar pallplats i Tour de Ski

Den svenska skidstjärnan Ebba Andersson har inlett världscupsäsongen utan toppresultat, till följd av en planerad formtoppning till OS. –Samtidigt hade jag resultatmässigt förväntat mig lite mer, säger hon till SVT.I Tour de Ski vill hon dock få formbesked – och äntra pallen.

Ebba Andersson. Arkivbild.

Ebba Andersson. Arkivbild.

Foto: Fredrik Varfjell/NTB/TT

Längdskidor2021-12-25 13:28

Frida Karlsson och Maja Dahlqvist har inlett säsongen i världscupen i längdskidor med upprepade topp-placeringar – och ligger därför på position ett och två i den totala världscupen efter tre tävlingshelger.

"Småfrustrerande"

I väntan på formtoppen, som är planerad att komma lagom till OS i Peking i februari, har Ebba Andersson dock inte fått en lika stark resultatmässig säsongsinledning som landslagskollegorna – eller som sig själv tidigare säsonger. Pallplatserna har saknats och Andersson är tolva i totalen med en fjärdeplats i Ruka som bästa individuella prestation.

– Att resultaten inte har varit som under tidigare säsongsinledningar har så klart varit småfrustrerande men samtidigt så har jag tålamod och ser det som en process, säger hon till SVT.

Formen har dock varit på uppåtgående, vilket är enligt plan, säger hon.

– Samtidigt hade jag resultatmässigt förväntat mig lite mer. Men så fungerar idrott, det går inte alltid exakt som man vill.

"Lägga till ytterligare en växel"

Men i Tour de Ski, som inleds den 28 december i Lenzerheide, Schweiz, är förhoppningen att prestera på en sådan nivå att hon kan konkurrera om pallplatserna.

– Och att klara av att lägga till ytterligare en växel, den här sista växeln som jag känner att jag saknat, säger Andersson till SVT.

24-åringen blev trea i den totala världscupen i längdskidor förra säsongen – och tvåa i distanscupen. I Tour de Ski blev hon trea, efter att bland annat ha fått sin första individuella världscupseger på den sista, ökända etappen i Val di Fiemme.

OS i Peking inleds den 4 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!