Ebba Andersson om bråket: "Ska man inte göra"

Efter en uppmärksammad krasch i världscupen blev det dålig stämning i det svenska längdlandslaget. Men bråket mellan Linn Svahn och Ebba Andersson var än värre bakom kulisserna. –Jag tycker att det är jävligt dåligt, säger Ebba Andersson i SVT:s nya serie "Bäst när det gäller."

Ebba Andersson går i mål under världscuptävlingen i Ruka 2020. Arkivbild.

Ebba Andersson går i mål under världscuptävlingen i Ruka 2020. Arkivbild.

Foto: Emmi Korhonen/AP/TT

Längdskidor2021-10-07 17:24

Under världscuptävlingarna i Ruka i november i fjol blev det ett rejält bråk mellan de svenska åkarna efter en krasch.

I SVT:s nya serie "Bäst när det gäller" hörs Ebba Andersson kritisera sina lagkamrater efter att Linn Svahn öppet beskyllt henne för kraschen.

– Jag är jävligt besviken på mina lagkompisar – eller nej förresten jag kan inte ens kalla dem för kompisar. Jag blir utpekad utan att jag hade ett jävla skit med det att göra. Det är snarare jag som ska vara irriterad för jag höll på att ramla, säger Andersson i serien.

Svahn, som först vägrat att prata med medier, sade efter loppet att Anderssons spårbyte orsakat kraschen där Svahn och Maja Dahlqvist gick miste om sina chanser till pallplatser.

Det var just valet att prata om det offentligt som Andersson reagerade på.

– Det ska man inte göra. Hur irriterad man än är så tar man det internt. Jag tycker det är jävligt dåligt, säger hon.

Nu är bråket sedan länge löst, men Ebba Andersson står fast vid sin åsikt.

– Jag står så klart fast vid det jag sa, om man tänker just i den stunden, men det där har vi rett ut så i dag kan jag verkligen kalla dem för mina lagkompisar, men just där och då så kände jag inte alls på det sättet och det står jag verkligen för. Men som sagt, vi har rett ut det och är goda vänner igen, säger hon till Aftonbladet.

"Bäst när det gäller" har premiär på SVT på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!