Ebba Anderssons succé – krossade motståndet

Ebba Andersson fortsätter visa fin form inför VM. Svenskan vann masstarten över 20 kilometer i klassisk stil. –Jag känner att jag har bra grundform inför VM och nu ska jag bygga vidare på det, säger Andersson i Viaplays sändning.

Ebba Andersson vann masstarten.

Ebba Andersson vann masstarten.

Foto: Salvatore Di Nolfi/AP/TT

Längdskidor2023-01-29 13:41

Skidstjärnan avrundade världscuphelgen i franska Les Rousses på bästa möjliga sätt.

Ebba Andersson, som i fredags vann 10-kilometersloppet i fri stil, stod som segrare när masstarten över 20 kilometer i klassisk stil avgjordes under söndagen.

25-åringen tog kommandot direkt och skapade en rejäl lucka till övriga konkurrenter rätt tidigt. Finländskan Kerttu Niskanen försökte förgäves haka på svenskan men det var aldrig nära.

– Jag genomförde loppet bra och fullföljde min plan. Jag ville ha tålamod och hålla ett högt tempo, för jag visste att varven kommer ta ut sin rätt. Jag kände rätt tidigt att backen var min starka sida och jag att behövde utnyttja den, säger Andersson i Viaplays sändning.

Ebba Andersson vann till slut bekvämt och segern är hennes andra den här helgen och den fjärde totalt i världscupen den här säsongen.

– Man blir glad när det går vägen. Jag känner att jag har bra grundform inför VM och ska nu bygga vidare på det. Jag vill nå ytterligare spets, säger Andersson och påpekar samtidigt att hon kommer fira helgens framgångar tillsammans med laget.

Niskanen blev tvåa, 22 sekunder bakom Andersson. Norskan Astrid Øyre Slind slutade trea.

Sverige ställde upp med ett fullt lag. Bakom segraren Andersson var Emma Ribom bästa svenska på en femte plats. Jonna Sundling slutade sexa, Linn Svahn 15:e plats, Moa Lundgren 18:e och Maja Dahlqvist på 27:e plats. Johanna Hagström bröt loppet tidigt.

Helgens tävlingar är de sista innan VM-truppen spikas på tisdag. Världscupen fortsätter nästa helg i italienska Toblach.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!