Hälsningen till Johaug: "Då ska jag hugga"

Frida Karlsson och Therese Johaug visar storform inför premiären i Ruka. Nu eldar den svenska stjärnan på rivaliteten. –Hon säger själv att hon inte kommer bli bättre så jag får ta steg framåt, säger hon.

Frida Karlsson.

Frida Karlsson.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Längdskidor2021-11-21 14:58

Frida Karlsson har fått en lysande start på säsongen med två raka segrar i Sverigepremiären i Gällivare. Samtidigt har norska stjärnan Therese Johaug sopat banan med konkurrenterna i Beitostølen.

Nästa helg ställs de mot varandra i världscuppremiären i Ruka – och svenskan saknar inte självförtroende inför drabbningen.

– Hon säger själv att hon inte kommer att bli bättre, så det viktigaste är att jag får ta steg framåt, säger hon.

Karlsson överlägsen

Hon fortsätter:

– Jag ska jobba mig närmare och närmare och när hon är i dålig form – då hugger jag.

Karlsson var överlägsen i söndagens fristilslopp och vann 30 sekunder före Ebba Andersson.

– I dag var det skitkul. Det var kul i går också, men då hade jag ont i luftrören. Man stressar i andningen. I dag var det en helt annan Frida. Jag fokuserar på min åkning och åker med en större trygghet. I dag sitter det bra.

Ebba Andersson om den stora segermarginalen:

– Det kanske var lite väl mycket just i dag. Det kändes bitvis bra, men det blev ett stort avstånd ändå till Frida, säger hon.

"Hoppas på vassare skidor"

24-åringen åkte större delen av loppet på egen hand och fick slita hårt i spåret.

– Det var kärvt före så det gick småtungt. Jag har inte riktigt hunnit snacka med grabbarna i vallaboden så jag sparar det till dem i stället för att ta det med er, säger hon.

Även Charlotte Kalla hade strul mer skidorna under fristilsloppet.

– Jag försökte kämpa på hela vägen och blev tröttare än under gårdagen. Det finns många bitar som är lite ovana. Jag hoppas skidorna kan vara lite vassare nästa gång, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!