Myhlback om Northug: "Han är kungen"

Alvar Myhlback har fått mycket beröm av sin stora idol, Petter Northug.
Alvar Myhlback har fått mycket beröm av sin stora idol, Petter Northug.

Alvar Myhlback hyllas som längdåkningens framtid av självaste Petter Northug. Något som inte har undgått den unge svensken. –Han var min stora idol, och är det fortfarande. Han är kungen, säger 17-åringen.

Längdskidor 9 december 2023 05:00

Förra helgen gjorde den svenska talangen sin debut i världscupen i Gällivare och blev i sitt första lopp 37:a på 10 kilometer fristil.

– Det är skönt att jag har ett resultat nu att jämföra med. Nu vill jag göra bättre, säger Myhlback på plats i Östersund.

Han ska fortsätta tävla i världscupen. Men han gör det inte som en del av landslaget utan i sin svarta klubbdräkt från sitt team i långloppscupen.

– Jag ser mig inte som en del av landslaget ännu. Får man åka mycket världscup så får man väl hänga med i gänget också. Det hade varit en dröm på sikt att få vara med där.

Att han är svenska längdåkningens framtid på herrsidan säger många. Och Petter Northug, som också tävlar i långloppen med Myhlback, tror att svensken kan bli den yngsta någonsin att vinna ett världscuplopp.

– Jag får alltid höra att han hyllar mig när jag pratar med media. Det är jättekul. Alltid när man hör något av Petter så är det kul, man blir taggad. Vi snackar lite då och då, berättar Myhlback.

I helgens världscuptävlingar i Östersund väntar först sprint och sedan 10 kilometer fristil.

– Sprint blir nytt för mig. Det har ju gått jättebra på Sverigetävlingar men det här blir något helt annat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa