Norsk dominans – doldisen bäste svensk

Norges grepp om herrarnas längdtävlingar verkar inte lossa. Under söndagens världscuptävling i Östersund lade man beslag på de fem främsta placeringarna. Gustaf Berglund blev bäste svensk med en 14:e-plats.

Gustaf Berglund blev söndagens bästa svensk i herrarnas åkning.

Gustaf Berglund blev söndagens bästa svensk i herrarnas åkning.

Foto: Anders Wiklund/TT

Längdskidor2023-12-10 11:21

Fristilsloppet på 10 kilometer fristil vanns av Harald Østberg Amundsen, före fyra av sina landsmän där Simen Hegstad Krüger (tvåa) och Didrik Tønseth (trea) också tog plats på pallen.

Bäste svensk blev något oväntat Gustaf Berglund som slutade på 14:e plats.

– Det är en sådan dag som man jobbat för i jättemånga år och så kommer det äntligen ett riktigt bra resultat, säger Berglund i Viaplay.

– Jag vet inte varför det stämmer i dag och ska jag vara ärlig så trodde jag inte att det skulle gå så här bra. Jag vaknade med lite huvudvärk och ingen bra känsla i kroppen men efter att ha värmt upp kände jag att det började lossna.

Gustaf Berglund kommer bygga vidare på dagens insats.

– Det betyder otroligt mycket. Vi livnär ju oss på det här så då blir det otroligt stort och kul att få ett sådant resultat, säger han.

William Poromaa näst bäste blågula åkare och slutade på plats 15.

– Som väntat inte någon superform men ändå solid. Jag hade inga höga förväntningar och känner att jag absolut inte är där jag vill vara. Men just nu är det inte bättre än så här och det får jag bara acceptera, säger han i Viaplay.

För herrarna stundar nästa världscuptävling på fredag med sprint i Trondheim.

Harald Østberg Amundsen tog hem segern.
Harald Østberg Amundsen tog hem segern.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om