Norsk smittoro – tvingas flytta OS-resa

De norska herrskidåkarna skulle ha åkt till Peking på torsdag. Men nu skjuts resan upp fyra dagar sedan sprinttränaren Arild Monsen testat positivt för covid-19. Hela herrtruppen är satt i karantän.

Johannes Høsflot Klæbo och de övriga norska herråkarna har satts i karantän och tvingas resa till Peking senare än tänkt.

Johannes Høsflot Klæbo och de övriga norska herråkarna har satts i karantän och tvingas resa till Peking senare än tänkt.

Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Längdskidor2022-01-25 11:04

Norska skidlandslaget har fått en skakig uppladdning inför OS i Peking. Hela herrtruppen, inklusive storstjärnan Johannes Høsflot Klæbo, har satts i karantän sedan sprinttränaren Arild Monsen i måndags testade positivt för covid-19.

Herråkarna skjuter nu på resan till Peking från den 27 till den 31 januari, skriver det norska skidförbundet i ett pressmeddelande.

Då Monsen testade positivt vid hemkomst från OS-förlägret i italienska Seiser Alm anses samtliga herråkare haft nära kontakt med sprinttränaren.

Det norska skidförbundet meddelar att samtliga som var med på OS-förlägret har testat sig och att man väntar sig få svar i eftermiddag.

Det gör även att dagens pressträff med de OS-uttagna herråkarna skjuts upp.

Det är inte klart om det Therese Johaug och resten av det norska damlandslaget kommer att resa till Peking som planerat på torsdag.

OS-tävlingarna i skidor inleds med damernas skiathlon den 5 februari. Herrarna kör dagen efter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!