Norsk trippel i jaktstarten – Poromaa nära pallen

William Poromaa var nära en pallplats. Men spurtstriden om tredjeplatsen vanns av Jan Thomas Jenssen – som därmed säkrade en norsk trippel. –Jag tyckte att det kändes ganska bra ändå, säger Poromaa till Viaplay.

Norskt jubel under nyårsdagen.

Norskt jubel under nyårsdagen.

Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Längdskidor2024-01-01 12:32

Norge, Norge, Norge.

Så såg det ut på pallen när Tour de Ski fortsatte med herrarnas jaktstart över 20 km fristil under nyårsdagen.

Erik Valnes, Norge, startade allra först och hade landsmannen Harald Østberg Amundsen strax efter sig. Den norska toppduon följde varandra under stora delar av loppet innan Østberg Amundsen efter cirka 15 km gjorde ett ryck som Valnes inte kunde svara på.

Segern till 25-årige Østberg Amundsen och andraplatsen till Valnes.

"Krigar på och tar in lite sekunder"

Bland de svenska åkarna hade Jens Burman det bästa utgångsläget. 29-åringen gick ut som sexa – strax före sjuan William Poromaa.

De båda följdes länge åt, tillsammans med flera andra, i en stor klunga som kämpade om tredjeplatsen.

– Jag tyckte att det kändes ganska bra ändå. Vi var ett gäng som försökte att höja farten så gott vi kunde. Sen åker han fort där framme, Amundsen. Även om vi är ett gäng som försöker, så gör han det bra. Men vi krigar på och tar in lite sekunder i alla fall, säger Poromaa till Viaplay.

Kampen om tredjeplatsen vanns av Jan Thomas Jenssen, Norge, efter en spurtstrid. Poromaa blev fyra och Burman elva.

"En stabil dag"

– Jag hängde inte riktigt med där på slutet i spurten. Men ingen större skada skedd. Vi är samlade där väldigt många. Det var en stabil dag, säger Burman.

Övriga svenska placeringar: Leo Johansson (20), Gustaf Berglund (22), Calle Halfvarsson (29), Edvin Anger (30), Truls Gisselman (46), Johan Häggström (49), Emil Danielsson (77).

Jens Burman (6) och William Poromaa (7).
Jens Burman (6) och William Poromaa (7).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om