Norska åkarens coronaoro: "Tuff tid väntar"

Coronapandemin har ställt till det för idrotten de två senaste åren. Den norske längdåkaren Didrik Tønseth, 31, tror inte att det är över. –Jag tror att det är en tuff tid som väntar, säger han.

Didrik Tønseth. Arkivbild.

Didrik Tønseth. Arkivbild.

Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Längdskidor2022-09-30 08:48

Didrik Tønseth är tillbaka i den norska landslagsvärmen efter ett år utanför.

31-åringen skidar in i säsongen med ett gott självförtroende, men också med en del coronaoro.

Han ådrog sig covid-19 när han var på Svalbard i maj. Nu oroar han sig för en andra covid-släng som i sådana fall skulle kunna göra att han missar tränings- och tävlingstillfällen mitt under säsongen.

– Det är svårt, för det är ingen som bryr sig längre. Det skrivs inget om det heller, det är bara att titta på statistiken på nätet. Vissa har haft det två gånger och det finns allvar i den andra rundan också, säger Tønseth.

Han fortsätter:

– Det är svårare att navigera nu. Ingen bär munskydd och folk går till jobbet igen även om de är sjuka. Jag tror att det är en tuff tid som väntar, säger han.

Didrik Tønseth har ett OS-guld i stafett från Pyeongchang 2018 och dubbla stafettguld på VM. Han har även flera segrar och pallplatser i världscupen – varav en förstaplats på 15 kilometer fristil i världscupavslutningen i Falun i våras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om