Norska stjärnorna bjuder in Johansson

Längdskidtalangen Leo Johansson vill träna med de norska stjärnorna. Inga problem menar Johannes Høsflot Klæbo och Emil Iversen. –Absolut. Han kan bli riktigt bra, säger Klæbo till TT.

Norske Johannes Høsflot Klæbo vill träna med Leo Johansson.

Norske Johannes Høsflot Klæbo vill träna med Leo Johansson.

Foto: Torstein Bøe NTB/TT

Längdskidor2021-11-27 12:31

Rivaliteten mellan de svenska och norska längdskidåkarna har varit stor de senaste åren. Men nu tycks Leo Johansson ha brutit barriären.

Den 22-åriga talangen, som slog igenom i Sverigepremiären i Gällivare förra helgen, hoppas på att få träna med de norska stjärnorna framöver.

– Hade jag fått chansen hade jag absolut tagit den. Utan att tveka. De norska distansarna håller en väldigt hög nivå, säger Johansson.

Vad säger då de norska åkarna?

– Absolut, Vi är öppna för det. Han åkte snabbt i Sverige förra helgen och är ung och lovande. Satsar han på riktigt kan han bli en riktigt bra skidåkare, säger Johannes Høsflot Klæbo till TT.

Även Emil Iversen öppnar för att ge svensken en chans.

Han lyfter fram den svenska kräftgången som råder på herrsidan och tror att de norska kollegorna kan ändra på det.

– Det ska gå. Flyttar han till Oslo och blir norsk medborgare kan vi lösa det, säger han med ett flin.

Han fortsätter:

– Jag har varit elak mot svenskarna i många år, det är kanske läge att vara snäll. Jag menar det när jag säger att vi vill ha svenskarna med upp i toppen. Jag är helt säker på att vi kan hjälpa dem. Vi är snälla även om folk inte tror det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!