Den oväntade kyssen från tv-profilen Peter Settman under Idrottsgalan 2008 blev en nationell snackis. Där och då försökte en 20-årig Kalla att skratta bort det. Hade det skett i dag hade hon sannolikt reagerat annorlunda, medger hon.
– Jag hade definitivt haft mer skinn på näsan och tagit det på ett helt annat sätt, säger hon till TT 15 år senare.
Det finns också andra händelser genom åren, som inte skedde inför tv-kameror och storpublik, som Kalla minns. I sin nya bok, "Skam den som ger sig", berättar hon om hur en journalist betedde sig "slemmigt" mot henne.
– Tidigt i karriären råkade jag ut för en journalist som skulle skämta och sade: "Nu ska de fula gubbarna ta hand om dig i kväll."
En kommentar och ett beteende som fick Kalla att känna sig liten, skriver hon i boken. Journalisten var berusad och lade armen runt henne.
Närgången ledare
Hon lyfter fram ett annat exempel på när en skidledare hade druckit för mycket på en fest. Den manlige ledaren var enligt henne alldeles för närgången och ville ge ett råd:
" Jag har sett att du spänner dig för mycket. Du vill mycket men om du bara kan slappna av skulle du få en helt annan effekt i din åkning. Jag har tänkt att jag skulle vilja hjälpa dig med det."
Kalla upplevde hela situationen som obehagligt närgången och berättar att hon i den stunden "tappade respekten för honom".
Hon har också hört om andra kvinnliga skidåkare som har varit med om oacceptabla beteenden.
– Jag har fått till mig historier av skidkamrater som har upplevt saker som inte har varit innanför vad som är okej.
TT: Hur har medvetenheten kring detta ämne förändrats genom åren bland er skidåkare?
– Det känns som att metoo-vågen som svepte in har genomsyrat många olika områden. Även oss i skidvärlden. Men det går definitivt att göra mer, det ser man på (Jennifer) Hermoso nu senast exempelvis.
Vill bidra till förändring i samhället
Hon ser likheter mellan det som hände den spanska fotbollsstjärnan Hermoso i somras och det som hände henne på Idrottsgalan 2008 och beskriver det som att bli "trampad på ens integritet".
Genom att belysa detta ämne hoppas Charlotte Kalla kunna bidra till en förändring inom skidsporten och i samhället.
– Det är på många ställen, när det blir konkreta exempel i boken, som jag har våndats och funderat. Ska jag verkligen trycka det där? Men jag har hela tiden försökt tänka, är det här något som kommer kunna hjälpa andra?
Peter Settman har bett om ursäkt för händelsen på Idrottsgalan. Till SVT säger han:
– Det är jättetråkigt att höra att hon kände så, för det var ju absolut inte meningen. Jag får nästan bara olustkänslor. Det där landade absolut inte bra. Jag ber verkligen om ursäkt.