Nya knallen – skidtalangen segrade igen

Doldis i går – men nu vet alla vem Leo Johansson är. 22-åringen tog andra raka segern i längdpremiären i Gällivare. –Jag är riktigt förvånad. Jag hade aldrig kunnat tro det här innan. Det är stort, säger han.

Leo Johansson.

Leo Johansson.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Längdskidor2021-11-21 12:10

Leo Johansson har fått en succéstart på skidsäsongen. Efter gårdagens skrällartade seger på 15 kilometer klassiskt tog han även hem söndagens fristilslopp.

– Jag var lite osäker. Det var lite uppståndelse i går, jag hade svårt att sova. Det var en del som flög genom huvudet. Men jag lyckades ladda om och hitta ett fokus som gör att jag kan åka snabbt, säger han.

22-åringen tog hem loppet på segertiden 31.46,5 – 14 sekunder före tvåan Jonas Eriksson och 20 sekunder före Fredrik Jonsson.

TT: Blir det världscupen för dig nästa helg?

– Jag får hoppas det. Jag får se om det kommer något besked, det hade varit kul. Jag åkte två lopp i Falun i vintras, men inte i landslagskläder.

"OS ett drömmål"

TT: Hade du tänkt åka hem annars?

– Jag hade en flygbiljett hem från Gällivare... men vi får se om jag får använda den eller inte. Vi får se om jag får något besked. Det hade varit väldigt stort. Bland det största man kan göra.

Men det finns trots allt större saker som kan hända i vinter.

– OS var ett drömmål inför säsongen om det går riktigt bra. Då känns det som att det finns chans att komma med dit.

Tungt för Halfvarsson

Världscuptruppen tas inte ut förrän på måndag – men landslagschef Anders Byström ger ändå klara besked gällande Johanssons medverkan i Ruka.

– Det förstår du väl själv. Han har två segrar här. Det ska bli kul att se vad han kan göra på en högre nivå, säger han till Expressen.

Calle Halfvarsson hade en tyngre fristilspremiär och slutade på 15:e plats, 1,26 bakom Johansson.

– Jag åker alltid dålig här i Gällivare, säger Halfvarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!