Revanschen efter konflikten: "Skönt för dem"

En konflikt mellan landslagsåkarna och vallateamet har varit veckans samtalsämne. Men trots det blev lördagens tremil en blågul succé – med guld till Ebba Andersson och brons till Frida Karlsson. –Det är skönt för dem (vallateamet). Man ser lättnaden i deras ögon, säger landslagschefen Anders Byström.

Landslagschefen Anders Byström lättad.

Landslagschefen Anders Byström lättad.

Foto: Christine Olsson/TT

Längdskidor2023-03-04 14:21

Det blev rejält irriterat efter torsdagens stafett som slutade med brons för de svenska damerna. Efteråt sade flera åkare att skidorna inte hade varit de bästa.

– Jag upplevde inte att jag hade jämbördigt material i dag, sade Frida Karlsson.

Det fick vallachefen Petter Myhlback att ryta ifrån. Myhlback menade att skidorna inte alls var dåliga och att resultatet berodde på det sportsliga.

– Jag tror att skidorna har varit absolut så bra som vi har kunnat leverera ut i dag. Men att andra nationer eventuellt kan ha haft bättre skidor, eller att man har gjort bättre idrottsliga prestationer, sade Myhlback.

Ett dygn senare bad Myhlback om ursäkt och poängterade att man hade ett bra snack med åkarna.

Och det märktes.

För när tremilen avgjordes under lördagen blev det en blågul succé. Guld till Ebba Andersson, brons till Frida Karlsson och dessutom en fjärde plats för Linn Svahn.

– Det är skönt för dem, man ser lättnaden och glädjen i deras ögon. De jobbar stenhårt hela tiden och börjar bli trötta så här på slutet. De är värda att fira lite och njuta av stunden, säger landslagschefen Anders Byström och fortsätter:

– Vi stod här i går och ni (journalisterna) hade 99 frågor om allt annat än loppet. Det är extra skönt när det går så här. Det är också stort hur vi gör det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om