Ryska stjärnans svar till Iversen om Putin

Den ryska OS-guldmedaljören Veronika Stepanova har svarat på norske längdstjärnan Emil Iversens Putin-kommentarer. "När jag läste vad Emil skrev så kunde jag inte längre vara tyst", skriver hon på Instagram.

Veronika Stepanova går hårt åt Emil Iversen på Instagram. Arkivbild.

Veronika Stepanova går hårt åt Emil Iversen på Instagram. Arkivbild.

Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Längdskidor2022-04-26 13:28

Förra veckan sade den fyrfaldige VM-guldmedaljören Emil Iversen till norska Dagbladet att inga ryska idrottare borde få tävla så länge Vladimir Putin har makten.

Det fick Veronika Stepanova, som tog OS-guld i stafett i Peking, att se rött.

På Instagram har 21-åringen publicerat svar på tal där hon anklagar norrmannen för att uppmana till en regimförändring.

"Det kommer inte att hända, Emil. Bara vi, ryssarna, bestämmer hur vi vill leva och vem som ska leda oss. Det sista vi bryr oss om är andras åsikter, speciellt din".

Stepanova fortsätter med att be Emil Iversen kolla upp rysk och norsk historia. Hon menar att till följd av den borde norrmannen visa mer respekt.

I Oslo, nära Holmenkollen, står ett monument av en sovjetisk soldat. Under soldaten står det "Norge Takker Dere" som ett tack för Rysslands hjälp under andra världskriget.

"Din karriär har passerat bäst före-datum. Jag tycker du borde gå dit och se hur vi grannländer borde behandla varandra, det är aldrig för sent att lära sig", fortsätter hon.

Precis som många andra idrotter har Internationella skidförbundet stängt av ryska idrottare från att tävla internationellt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!