SM-guld till Sundling och Ribom – vann överlägset

Det blev, precis som väntat, SM-guld till Piteås förstalag under sprintstafettfinalen i Kalix. Jonna Sundling och Emma Ribom plockade hem segern i överlägsen stil. På herrsidan blev det seger för Åsarnas Edvin Anger och Jens Burman.

Emma Ribom och Jonna Sundling upprepade VM-succén med SM-guld i sprintstafetten i Kalix. Arkivbild.

Emma Ribom och Jonna Sundling upprepade VM-succén med SM-guld i sprintstafetten i Kalix. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Längdskidor2023-03-31 15:27

Landslagsåkarna och världsmästarinnorna Jonna Sundling och Emma Ribom tryckte i från rejält i backen och Sundling kunde till sist korsa mållinjen i överlägsen stil.

– En fin upplevelse att få åka med Emma. Banan är jättefin och vallan jättebra. Vi är starka i dag och det är kul att både kroppen och skidorna fungerar. Det var otroligt härligt att känna att vi hade ett övertag, säger Jonna Sundling till Östersunds-Posten.

Även silvret gick till Piteå och dess andralag med Ebba Andersson och Lisa Ingesson. Falun-Borlänges Maja Dahlqvist och Louise Lindström tog sista pallplatsen och blev trea.

– Det var kul, det är bra stämning här. Det ger mycket energi. Jag försöker suga åt mig så mycket av den som jag kan. Och fint att se två Piteålag i topp. Det var kul att vi lyckades plocka hem en dubbel, säger Emma Ribom till Östersunds-Posten.

Frida Karlsson-anförda Sollefteå kom in som fyra medan Linn Svahns Östersund slutade på en femteplats.

I herrklassen var det desto mer spännande. SM-guldet vann till sist av Åsarna efter en jättekörning av Edvin Anger på sista varvet. Anger delar segern med klubbkamraten Jens Burman.

Piteå slutade tvåa medan Mora knep bronset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!