Stannade kvar: "Vägt för- och nackdelar"

Längdstjärnan Ebba Andersson valde att bli kvar i skidlandslaget. Beslutet var dock långt i från självklart. –Jag har vägt för- och nackdelar, säger hon till Expressen.

Ebba Andersson stannar kvar i landslaget, trots en del tvekan. Arkivbild.

Ebba Andersson stannar kvar i landslaget, trots en del tvekan. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm / TT

Längdskidor2022-05-31 18:20

Frida Karlsson och Maja Dahlqvists beslut att hoppa av skidlandslaget tog många på sängen. Kollegan Ebba Andersson, 24, var däremot inte särskilt överraskad.

– Jag visste att det varit en del diskussioner under våren gällande åkaravtal och hur vi ska förhålla oss till landslaget. Att det inte var ett helt självklart beslut för alla, säger hon till Expressen.

– Så för mig kom beskedet inte som en blixt från klar himmel. Men det gör det inte mindre tråkigt.

Ebba Andersson berättar att stjärnduons avhopp blir "ett tapp" och "en förlust" för laget men att det samtidigt finns många starka åkare kvar.

För egen del har det inte heller varit någon självklarhet hur hennes landslagsframtid ska se ut.

– Jag kan vara ärlig och säga att jag har värderat hur jag ska göra. Det måste man göra. Jag har vägt för- och nackdelar med att vara i ett landslag. Men till slut kom jag fram till att det var fler fördelar än det som vägde emot, säger hon till Expressen.

24-åringens tävlingssäsong startar på torsdag i samband med den första deltävlingen i Smart Energy Cup på rullskidor i Falun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om